V. Putinui būtina išsaugoti savo reputaciją prieš Rusijos visuomenę, antraip jo gali laukti ir nušalinimas nuo valdžios, teigia politologas A. Piontkovskis.

Nors akivaizdu, kad tęsti puolimo Ukrainoje Rusijos kariuomenė tikrai nebegali, tik laiko klausimas, kada papildomų jėgų sukaupę Ukrainos gynėjai išlaisvins daugiau savo šalies teritorijų, Kremlius ruošia planą, kaip visa tai paaiškinti propagandos užzombintai savo visuomenei.

Analitikai išskiria du nerimą keliančius signalus. Tai Kremliaus atstovų pareiškimai, esą ukrainiečiai jau yra pagaminę ar bebaigiantys gaminti vadinamą „nešvarią bombą“, galinčią nemažą teritoriją užteršti radioaktyviomis dalelėmis.

 Kitas signalas – Rusijos nuogąstavimai, jog Ukrainos kariuomenė gali smogti Kackovkos hidroelektrinės užtvankai, tuomet būtų užtvindytos milžiniškos teritorijos, žūtų šimtai tūkstančių žmonių.

JAV gyvenantis rusų politologas ir publicistas pastebi, kad šiuo metu V. Putino prioritetai yra pasikeitę. Karą pradėjęs ir ukrainiečių tautą sunaikinti siekęs V. Putinas suvokė, kad to padaryti jam nepavyks, todėl koncentruojasi į savo valdžios ir gyvybės išsaugojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)