Ž. Pinskuvienė DELFI teigė, kad prie lapkričio 8 dieną jos įkurto visuomeninio judėjimo „Drauge kurkime Širvintų kraštą“ prisijungė visi Darbo partijos Širvintų skyriaus nariai, taip pat – visi vietos savivaldybės nariai.

„Seniai mes apie tai diskutavome. Liepos mėnesį įvyko pirmasis susirinkimas, kad reikia mums tokį darinį daryti. Širvintų skyrius Darbo partijoje buvo vienas iš geriausių, tai rodo ir visų rinkimų rezultatai“, – aiškino ji.

Pasak Ž. Pinskuvienės, jos šalininkai laikosi pozicijos, jog yra „sutverti darbui, o ne intrigoms“.

„Matome, kad tuos darbus galime padaryti su visuomeniniu judėjimu“, – teigė Širvintų merė.

Neoficialiai užsimenama, esą nauji buvusios ilgametės „darbietės“ partneriai bus naują partiją kuriantys buvę socialdemokratai. Kaip žinia, naują politinę organizaciją, kuri turėtų vadintis Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), buvę socialdemokratai žada įkurti ateinančių metų vasarį.
Paklausta, ar iš tiesų ateityje ketina bendradarbiauti su kuriama LSDDP, Ž. Pinskuvienė tiesiai neatsakė.

„Nieko nežinau. Šiandien sukurtas visuomeninis judėjimas. Į jį žmonės sunešė prašymus – anketas. Aš jau esu išrinkta valdybos pirmininke. Mes šiuo metu veiksime su visuomeniniu judėjimu.

Politinės karjeros tikrai neatsižadu ir nesirengiu nutraukti – per daug su manimi yra žmonių ir per daug jaučiu atsakomybę už tuos žmones, ką esu užsibrėžusi su komanda nuveikti. Tam, kad galėtum pažadus žmonėms įvykdyti, turi su kažkuo veikti. Mes nusprendėme veikti su visuomeniniu judėjimu. Kas, kaip, kada gali atsitikti – na, žinote...“, – kalbėjo ji.

Pasak Ž. Pinskuvienės, kažkada ji nebūtų patikėjusi svarstymais, kad kažkada paliks Darbo partiją.

„Mano perspektyvos dabar sudėtos į visuomeninį judėjimą. Čia suėjo žmonės. Su jais ir spręsime visus klausimus“, – paklausta, ar nėra kalbėjusi dėl bendradarbiavimo su ekssocialdemokratais, teigė Širvintų merė.

Į Lietuvos socialdemokratų darbo (LSD) frakciją susibūrę buvę buvę socialdemokratai tvirtina apie Ž. Pinskuvienės planus dar nežinantys.

„Kol kas tokių žinių dar neturiu“, – DELFI sakė Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė, paklausta, ar Ž. Pinskuvienė jungiasi prie socialdarbiečių.

Panašiai aiškino ir parlamentaras Gediminas Kirkilas. „Kai įsteigsime (partiją – DELFI), tada ir kalbėsime, kas prisijungs, kas neprisijungs“, – sakė jis.

Parlamentinės LSD frakcijos narys, buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius DELFI tikino kolegų sumanyme steigti partiją nedalyvaujantis.

„Aš tikrai nedalyvauju tos partijos kūrime. Ir dabar jie su manimi nesidalina ta informacija“, – tvirtino jis.

Paklaustas, ar pats neketina steigti visuomeninio judėjimo, A. Butkevičius DELFI aiškino dar esąs kryžkelėje. „Aš nežinau, ar aš apskritai toliau politiniame gyvenime dalyvausiu. Aš priimsiu sprendimą gal kovo mėnesį. Kol kas tokių planų neturiu. Galiu pasakyti, kryžkelėje esu“, – kalbėjo politikas.

DELFI primena, kad prieš savaitę, trečiadienį, Seime įvyko LSDDP iniciatyvinės grupės susirinkimas, jame dalyvavo apie 50 žmonių. Šio renginio metu Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas paskelbė, kad dar lapkričio 15-ąją jis ir Klaipėdos rajono socialdemokratų grupė pasitraukė iš LSDP ir dėsis prie naujai steigiamos partijos. Rugsėjo pabaigoje socialdemokratus taip pat paliko Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis, užsimenama, kad artimiausiu metu tokį sprendimą gali priimti dar keli Lietuvos rajonų merai ir jų vadovaujami skyriai.