Viešėdamas Bukarešte antradienį Ph. Breedlove sakė, kad pratybos patikrino daugybę dalykų, kas „daug metų nebuvo daroma NATO..., tokių kaip daugybiniai sienos perėjimai ir tai, kurie tiltai gali atlaikyti transporto priemones“.

Praėjusią savaitę iš Estijos pajudėjęs būrys „Dragoon Ride“ kirto Latviją, Lietuvą, Lenkiją ir prieš grįždamas į savo bazę Vokietijoje įvažiavo į Čekiją.

Kariai dalyvavo pratybose „Atlantic Resolve“ (Atlantinis ryžtas), kurių tikslas – pademonstruoti NATO pasirengimą apginti savo nares.

Lietuvos keliais judės JAV karinė technika

Balandžio 2 d., besiruošiant bendroms Lietuvos ir JAV karių pratyboms Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, Lietuvos keliais judės karinė technika. Į Pabradę karinė technika bus gabenama iš nuolatinės dislokacijos vietos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono Rukloje.

Lietuvos ir JAV kariuomenės karių ir karinės technikos kolonos judėjimas planuojamas maršrutu Rukla-Maišiagala-Nemenčinė-Pabradė. Karines transporto kolonas lydės Lietuvos karo policijos palydos ekipažai.

Kartu su Lietuvos kariais bendrose pratybose dalyvaus nauja rotacinių JAV pajėgų Baltijos šalyse karių pamaina – JAV sausumos pajėgų 3-iosios pėstininkų divizijos 1-osios brigados kovinės grupės 2-ojo bataliono kariai su kovos tankais „M1A2 Abrams“ ir kita sunkiąja ir logistine technika.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“). Šia operacija, kuriai vadovauja JAV sausumos pajėgų Europoje štabas, JAV rodo savo įsipareigojimą ir bendrą sąveiką NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą regione.