„Pati kampanija tikrai buvo, nesakyčiau, kad labai švari. Buvo ir juodosios technologijos panaudotos, ir daug šmeižto, daug melo. Tai manyčiau, kad tas, kuris norėtų eiti į Seimą ir galėtų atstovauti žmonėms, turėtų elgtis teisingiau“, – BNS sakė J. Petrauskienė.

Anot jos, Gargždų žmonės ją pasirinko, nes norėjo vietinio žmogaus.

„Nepasakyčiau, kad buvo lengva kova, nes jaučiasi, kad čia yra Seimo nario Gražulio (Petro – BNS) įdirbis ir ta dirva nėra lengva. Aš manau, kad padėjo tai, jog žmonės norėjo vietinio atstovo“, – teigė R. Petrauskienė.

Pasak konservatorės, kad Seime ji labiausiai norėtų dirbti Kaimo reikalų arba Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

„Kampanijoje labiausiai akcentavau švietimą ir valstybės valdymą. Dabar sužinojau, kad Švietimo komitete mes nebeturime vietų, tai prie širdies būtų Žemės ūkio komitetas, nes tikrai žinau problemas, su kuriomis susiduria Klaipėdos rajono ūkininkai“, – sakė R. Petrauskienė.

R. Petrauskienė sekmadienį vykusiuose rinkimuose surinko 3246, arba 50,53 proc. balsų ir įveikė į antrąjį turą taip pat išėjusį Centro partijos kandidatą K. Krivicką. Šis gavo 3039, arba 47,31 proc. balsų.

Sekmadienį Seimo nario rinkimuose Gargždų vienmandatėje apygardoje dalyvavo 6424, arba 16,39 proc. rinkėjų.

Naujas Seimo narys Gargdžuose rinktas, nes per kovą vykusius savivaldos rinkimus šiai apygardai atstovavęs „valstietis“ Bronius Markauskas išrinktas meru.

Rinkimai į laisvas Seimo nario vietas sekmadienį taip pat vyko Žirmūnų ir Žiemgalos vienmandatėse apygardose.