Anot L. Linkevičiaus, saugumo situacija Rytų Ukrainoje yra nestabili ir trapi, o sunkioji ginkluotė, įskaitant ir tankus, dislokuota ne tik aplink Donecką ar Luhanską, bet kitose okupuotose teritorijose.

"Todėl labai atidžiai reikia stebėti situaciją, į ką tai gali išsilieti artimiausiu metu, - telefonu iš Briuselio Eltai sakė L. Linkevičius. - Jeigu ji (ginkluotė. - ELTA) yra sutelkta, matyt, tam yra priežastys, todėl atmesti eskalacijos galimybę yra sunku".

Nepaisant kylančios įtampos, Pavlo Klimkinas L. Linkevičių užtikrino, kad Kijevas lieka įsipareigojęs Minske pasiektiems susitarimams taikai Donbaso srityje užtikrinti.

"Jie bent jau patys nusiteikę nesuteikti jokio preteksto tiems, kurie kaltina, kad Ukrainos pusė pažeidinėja susitarimus", - kalbėjo L. Linkevičius.

Pirmadienį L. Linkevičius Briuselyje dalyvauja ES užsienio reikalų ministrų taryboje. Joje ministrai aptars Europos saugumo ir gynybos politikos klausimus prieš birželį vyksiančią Europos vadovų tarybą, taip pat kovos su nelegalia migracija būdus ir taikos procesą Artimuosiuose Rytuose.