„Kol kas mes liekame prie to paties, kad, kaip ir buvo suplanuota, kaip ir buvo įsipareigota renginių organizatoriams, kad skaičiai, kiek gali lankytis žmonių koncertuose, teatruose ar kituose renginiuose, vis dar didės.

Nuo rugsėjo vis dar yra planuojama, kad skaičiaus ribojimas bus nuimtas, bet svarbiausia, kaip ne kartą minėjau, išlaikyti atstumus, užtikrinti, kad žiūrovai saugiai sėdėtų salėse ir t.t.“, – žurnalistams prie Vyriausybės pirmadienį sakė G. Surplys, akcentuodamas, kad situacijai drastiškai keičiantis būtų priimti ir kiti sprendimai.

VIG vadovas taip pat teigia, kad atsižvelgiant į didėjantį koronaviruso atvejų skaičių Vyriausybėje buvo priimtas sprendimas prašyti policijos pareigūnų artėjantį Žolinių savaitgalį akyliau stebėti, kaip gyventojai laikosi ribojimų.

„Yra apsitarta, kad ir šį savaitgalį, per Žolines, atlaidai daug kur vyks, tai yra sprendimas paprašyti mūsų pareigūnų, kad jie akyliau šį savaitgalį budėtų ir tiems, kurie savanoriškai nesirenka budrumo, sąmoningumo, pilietiškumo kelio, primintų, kad reikia laikytis atstumo, dėvėti kaukę ir t.t.“, – informavo G. Surplys.

„Aišku, tiems, kurie piktybiškai nesilaikys, bus pritaikytos bausmės“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)