Geriau nei žvaigždė iš televizijos ekranų

P. Kuzmickienė taip pat dėkojo rinkėjams už pasitikėjimą, ji balsus suprato kaip tiek pasitikėjimą ja, tiek ir politinė jėga.

„Labai daug bendravimo su gyventojais, mažiau stendų, mažiau išlaidų viešiesiems ryšiams, bet daug ėjimų iki žmogaus, manau, kad tai buvo svarbiausias dalykas, dėl ko šiandien esu išrinkta į Seimą“, – sakė ji.

R. Petrauskienė labiausiai dėkojo ir kitoms politinėms partijoms.

„Kurie susivienijo, kad vietinis atstovas Seime būtų ar geriau, nei žvaigždė iš televizijos ekranų“, – apie savo buvusį oponentą K. Krivicką kalbėjo R. Petrauskienė.

Ji teigė, kad metai iki šio Seimo kadencijos pabaigos yra pakankamai laiko, nors tai priima kaip iššūkį.

Supranta kaip ženklą

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis džiaugėsi rinkimų rezultatais. Labiausiai, kad pergalę pavyko iškovoti ne tik mieste, bet ir regione.

„Pirmiausia, džiugiausia žinia, kad Tėvynės sąjunga laimėjusi miestuose, sugebame įrodyti, kad laimime ne tik miestuose, dvi laimėtos apygardos – viena regioninė, kita mieste – Žirmūnuose, tai leidžia su pasitikėjimu žvelgti į artėjančius rinkimus“, – pirmadienio rytą kalbėjo G. Landsbergis.

Jis, visgi, nusivylė itin mažu rinkėjų aktyvumu.

„Galėtų būti ir didesnis informatyvumas, dalyvavimas ne tik per eilinius rinkimus, būtų galima diskutuoti ir apie rinkimų sistemos pokyčius“, – kalbėjo politikas, tikėdamasis, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pasiūlys sprendimo variantą.

„Džiaugiuosi didėjančia mūsų frakcija, profesionaliomis politikėmis, kurios sustiprins ir atneš naujų idėjų ir vėjų į mūsų politinę bendruomenę Seime“, – kalbėjo jis.

Rinkimus laimėjo visi trys opozicijos atstovai, gal tai signalas prieš kitus Seimo rinkimus, svarstė G. Landsbergis.

„Gerą rezultatą parodė visos tradicinės partijos. Džiugu įveikti socialdemokratus Vilniuje, bet su jais kartu mes esame opozicijoje, trečioje vietoje, galima sakyti, kad liko liberalai. Manau, kad tai yra labai stiprus signalas prieš kitus rinkimus“, – kalbėjo konservatorių lyderis, pridurdamas kad oponentų žeminimas ir populizmas nepasiteisino.

Jis taip pat džiaugėsi tuo, kad į Seimą išrinktos dvi moterys. DELFI primena, kad ilgą laiką Vyriausybė, kurioje dirbo vien vyrai, buvo aršiai kritikuojama. Šiuo metu Vyriausybėje dirba viena ministrė, Vidaus reikalų ministerijai vadovaujanti Rita Tamašunienė.

Nugalėjo velnią

Antrasis rinkimų turas į laisvas Seimo narių vietas vyko ir Žiemgalos rinkimų apygardoje. Čia pergalę šventė LSDP atstovas Liudas Jonaitis, jis antrame rinkimu ture nugalėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos centro partijos remiamą kandidatę Rūtą Janutienę. Sekmadienio vakarą kalbintas žurnalistų naujasis Seimo narys sakė, kad sulaukia sveikinimo žinučių, džiaugiantis, kad kandidatas „nugalėjo velnią“.

Sureagavo į E. Gentvilo kvietimą: džiaugiuosi girdėdamas

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis priėmė liberalo Eugenijaus Gentvilo kvietimą bendradarbiauti tarp partijų. Pasak G. Landsbergio, susitelkusios tradicinės partijos opozicijoje yra labiau girdimos ir gali nuveikti daugiau, kovojant prieš buldozerines reformas.

„Džiaugiuosi girdėdamas iš kolegų liberalų pozityvias žinutes. Vieninga opozicija veikia geriau, tai yra faktas. Susitelkusios tradicinės partijos gali nuveikti daugiau, kalbame stipriau, esame labiau girdimi. Ir galime daugiau sustabdyti buldozerių, nei tai darytume vieni. Kitas dalykas – parama ir pagalba rinkimuose. Tas ypač matėsi Klaipėdos rajone, Gargžduose. Tas buvo akivaizdu ir Joniškyje. Žirmūnuose mes mažiau to matėme, nes dvi opozicinės partijos konkuravo tarpusavyje. Mes matome, kad yra peržengti barjerai, kurie neleisdavo tradicinėms partijoms paremti vieni kitus“, – spaudos konferencijoje teigė G. Landsbergis.

„Dėl to aš optimistiškai žiūriu į ateitį, matydamas bendradarbiavimo formas, kurios gali atsirasti įvairios, platesnės, ir žiūrėsime – laikas parodys“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas šeštadienį partijos suvažiavime teigė, kad liberalai turi žiūrėti į ateitį, turi modernėti ir bendradarbiauti su kitomis politinėmis jėgomis.

„Gal galima susitarti: moderni Lietuva su laisvu žmogumi? Man, kaip liberalui, tai atrodo tinkama. Atrodo, tai galėtų tikti ir Laisvės partijai, atrodo, tai turėtų tikti ir Tėvynės sąjungai. Pradėkime pokalbį“, – teigė E. Gentvilas, paaiškinęs, kad, jo nuomone, susitarti galima dėl kai kurių vienmandačių rinkimų apygardų, kuriose nekonkuruotų vieni su kitais.

„Nesakau, kad bendrą sąrašą Seimo rinkimams. (...) Gal mes galime sukurti kelių partijų sąrašų koaliciją? Eidami savarankiškais sąrašais, tačiau turėdami po kelias, po keliolika svarbiausių idėjų, kurios sutampa“, – sakė E. Gentvilas.