„Šiandien 20.30 val. baigiau tarnybą, pakeliui užvažiavau į parduotuvę, o ten pastebėjau vyrą, kuris rankoje laikė automobilio raktelius ir akivaizdžiai įtariau, kad buvo neblaivus ir gali išėjęs iš parduotuvės sėsti už varo.

Pasirodo, neklydau, po kelių minučių tas pats išėjęs vyras sėdo už automobilio vairo, kartu su juo buvo ir vaikas, kuriam maždaug 11 metų. Nedelsiant paskambinau 112 ir pradėjau važiuoti paskui galimai neblaivų vyrą.

Žaibiškai atvykę kolegos sulaikė minėtą vairuotoją, kuriam nustatė 1,84 promilės girtumą. Taigi, esu patenkintas savo kolegų operatyvia reakcija ir sakau didelį ačiū Vitalijui Palušenkai ir Jaroslav Okunevič! Jūs šaunuoliai vyrai!“ , – rašė pareigūnas, kartu pasidalindamas ir nuotrauka su minėtais pareigūnais.

Tai – ne pirmas atvejis, kai V. Vaitkevičius atsiduria internautų susidomėjimo akiratyje.

Praėjusių metų spalį jis kartu su kolegomis sureagavo į pranešimą apie vieną namuose paliktą septynmetį. Kaip paaiškėjo vėliau, iš darbo grįžtanti berniuko mama V.P. buvo nužudyta. Vaikas vienas pusantros paros laukė jos grįžtant.

Į iškvietimą atvykę pareigūnai berniuku pasirūpino, jį nuramino, pagamino jam valgyti, kartu paruošė namų darbus.

Savo ruožtu šių metų kovą jis kartu su kolega sustabdė neblaivią automobilį vairavusią „Sveikinimo koncerto“ vedėją Reginą Jokubauskaitę.