Labai emocingai redakcijai parašiusi moteris tikino, kad Trakų rajono savivaldybei COVID-19 pacientai visiškai nerūpi.

„Susidūriau su tokia situacija. Trakų rajone iškviečiau greitąją dėl COVID-19 Simptomų. Greitoji važiavo ilgiau nei valandą, nuvežė į Santariškių klinikas. Ten vidurnaktį mane išrašė. Kadangi sergu COVID-19, negalėjau pati grįžti namo, klinikos darbuotojai pažadėjo man iškviesti transportą.“

Pasak jos, Trakų savivaldybės siūlomo pervežimo atstovai, kurie turėtų dirbti visą parą, nekėlė telefono iki pat 8.30 val. ryto.

„Pavyko rasti transporto telefono numerį, tačiau darbo laikas nebuvo nurodytas, tad visą naktį buvau nežinioje, ar mane kas nors parveš. Ligoninėje jau nebuvau pacientė, todėl nei vandens, nei maisto neturėjau. Galiausiai pavyko prisiskambinti pavežėjui, kuris pradėjo meluoti.

Atvažiavo apledėjęs autobusiukas, vairuotojas savo pusėje pasišildė, o aš su COVID-19 simptomais buvau vežama užšalusiame autobusiuke. Grįžus namo mano sveikata pablogėjo, pakilo temperatūra.“

Jos teigimu, Trakų savivaldybė sudarė sutartį su Trakų autobusais, tačiau pervežimo paslaugos, jos nuomone, yra pasityčiojimas iš sergančiųjų.

„Prisiskambinti neįmanoma, žmogus paliktas likimo valiai, be vandens ir maisto, o galiausiai atvažiuoja autobusas be šildymo, neužtikrinantis elementarių higienos normų, jau nekalbant apie tai, kad jame vežami ligoniai.

Važiavau greičiausiai prie -20, man dabar skauda galvą, gerklę, prasidėjo ausies uždegimas, pakilo temperatūra. Išvažiavau į ligoninę sveikesnė nei grįžau iš jos. Ačiū Trakų savivaldybe!“

„Delfi“ susisiekus su „Trakų autobusais“, jie atsisakė komentuoti ir sakė, kad moters komentare buvo išsakyta daug netiesos. Patarė kalbėtis su savivaldybės atstovais.

Trakų r. savivaldybė komentavo, kad jie nuolat rūpinasi COVID-19 sergančiųjų arba norinčių atlikti COVID-19 testus pavėžėjimu.

„Vien per pastarąjį mėnesį dėl pavėžėjimo į savivaldybę kreiptasi 440 kartų ir ši paslauga suteikta. Esant tokiai būtinybei ir poreikiui, susirgusius gyventojus paveža savivaldybės administracijos specialiai paruošti automobiliai bei samdomas UAB „Trakų autobusai“ transportas.

Naktį, kai Rūdiškių gyventoja kreipėsi dėl pavėžėjimo iš Santaros klinikų, „Trakų autobusai“ atsiuntė autobusiuką, tačiau transporto teko palaukti. Autobusiukas buvo šaltas dėl to, kad prieš tai vežė ligonį ir buvo išdezinfekuotas. Pagal rekomendacijas po dezinfekcijos transporto priemonė turi būti nenaudojama apie 4 valandas, tad per tą laiką įšalo, juolab kai lauke spaudė daugiau nei 20 laipsnių šaltis.

Autobusiukas atvyko į Santaros klinikas ir paėmė šią Rūdiškių gyventoją. Prie Trakų Rūdiškių gyventoją perėmė savivaldybės vairuotojas su lengvuoju automobiliu. Nuo Trakų iki Rūdiškių moteris buvo nuvežta labai greitai ir saugiai“, – teigiama „Delfi” atsiųstame komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (508)