Centro duomenimis, penki nauji atvejai Kaune yra susiję su įmone „Kauno autobusai“, kurioje susirgimas nustatytas keturiems darbuotojams ir vienam asmeniui ne darbo aplinkoje. Įmonės darbuotojai, anot visuomenės sveikatos specialistų, kontakto su keleiviais neturėjo.

„Jie susirgo po kontakto su vairuotoju, apie kurio užsikrėtimą buvo pranešta penktadienį“, – rašoma pranešime.

NVSC teigimu, vairuotojo susirgimas gali būti susijęs su koronaviruso protrūkiu transporto bendrovėje „Hegelmann Transporte“.

Dar vienas atvejis Kauno apskrityje patvirtintas Kėdainiuose, kur koronavirusu susirgo vaikas, turėjęs kontaktą su užsikrėtusiu artimuoju.

Pasak NVSC, susirgimas Vilniaus apskrityje nustatytas asmeniui, kontaktavusiam su sergančiu kolega, kuris užsikrėtė nuo šventės Salininkuose dalyvio. Tai jau penktas atvejis už minėtos šventės ribų.

Dar dviejų asmenų, kuriems patvirtintas susirgimas Vilniaus apskrityje, užsikrėtimo aplinkybės nėra neaiškios.

„Vienas iš asmenų šiuo metu hospitalizuotas, darbo vietoje nustatyti penki kontaktiniai asmenys, naudojosi viešuoju transportu. Kitas asmuo, kuriam nustatytas virusas, simptomų neturi. Atvejis nustatytas, nes asmuo kreipėsi į gydymo įstaigą dėl traumos. Šių atvejų epidemiologinis tyrimas tęsiamas“, – informuoja visuomenės sveikatos specialistai.

Utenos apskrityje trys koronaviruso atvejai nustatyti Molėtuose. Asmenys užsikrėtė po sąlyčio su kitais sergančiaisiais – du vienos šeimos nariai užsikrėtė po kontakto su artimuoju, trečiasis asmuo sąlytį turėjo darbovietėje.

Iš viso Molėtų rajono židinyje, anot NVSC, yra penki patvirtinti atvejai.

Trys nauji atvejai taip pat nustatyti Panevėžio apskrityje.

„Jų užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra aiškios, šiuo metu vyksta epidemiologiniai tyrimai“, – rašoma pranešime.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 2001 žmogus. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 292 asmenys, pasveiko – 1616.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.