„Per praėjusią parą buvo atlikta 2250 tyrimų (...) 939 – iš mobilių punktų“, – LRT radijui sakė V. Zimnickas, akcentuodamas, kad tai yra iki šiol per parą atliktų tyrimų rekordas.

V. Zimnicko teigimu, šiuo metu tyrimus dėl koronaviruso atlieka 8 laboratorijos ir dar 4 laboratorijos yra ruošiamos. Pasak Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos direktoriaus, šios laboratorijos darbą turėtų pradėti artimiausiu metu.

Jis taip pat tikina, kad kol kas reagentų poreikis šalyje yra visiškai tenkinamas

Pasak V. Zimnicko, visi paimti ėminiai yra ištiriami ir per visą tyrimų laikotarpį nėra buvę nė vieno atvejo, kad paimtas mėginys būtų neištirtas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus patarėja Ilona Šakienė praneša, kad šiuo metu Lietuvoje mobilūs punktai veikia dešimtyje savivaldybių, kurioms priskirta aptarnauti šalia esančias mažesnes savivaldybes.

„Kadangi Vilniuje turime 3 veikiančius punktus, o Kaune 2, iš viso Lietuvoje šiuo metu veikia 13 mobilių punktų“, – LRT radijui kalbėjo I. Šakienė. SAM atstovė teigia mananti, kad kol kad toks mobiliųjų punktų skaičius yra pakankamas.

I . Šakienė taip pat informuoja, kad tyrimai laboratorijoje visada atsiranda tą pačią dieną, tačiau akcentuoja, kad tyrimų apimtys priklauso nuo punkto apkrovos.

„Atsakymas užtrunka, bet tikrai nenorėčiau ieškoti kaltų, kadangi veikla tiesiogiai priklauso nuo kiekvienos dienos situacijos. Jeigu mobilus punktas ima tepinėlius tik iš į mobilų punktą atvykusių žmonių, tai yra vienas laukimo laikas, laboratorija gauna mažiau ėminių ir spėja juos ištirti, jeigu mobilus punktas siunčia savo mobilias komandas į izoliavimo vietas ar į pasienio kirtimo punktus, (...) tuomet atsakymai užtrunka“, – paaiškino ji.