Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 21-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, demokratijos veikimu rugpjūčio mėnesį daugiau nei pusė (53 proc.) apklaustų šalies gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija, o kiek daugiau nei trečdalis (36 proc.) respondentų buvo patenkinti demokratija Lietuvoje. Kas dešimtas (11 proc.) neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, dažniau patenkintas jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (daugiau kaip 1000 eurų), besimokantis jaunimas bei specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar žemesniu nei vidurinis išsilavinimu, bedarbiai, namų šeimininkės bei darbininkai ir ūkininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.