Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas per spaudos konferenciją teigė, kad pažeidimų registruota mažiau dėl žmonių sąmoningumo ir pilietinių organizacijų iniciatyvos stebint rinkimus.

Sekmadienį policija iš viso gavo 41 pranešimą dėl galimo rinkimų tvarkos pažeidimo.

Taip pat gauti du pranešimai dėl neblaivių rinkimų komisijų narių. Varėnoje komisijos nariui nustatytas 1,28 promilės girtumas. Radviliškyje, gavę informacijos apie galbūt neblaivius komisijos narius, pareigūnai patikrinę konstatavo, kad trys nariai yra neblaivūs - nustatytas 0,07, 0,08, 0,01 promilių girtumas.

Nuo kovo 4 dienos 7 val. iki kovo 15 dienos 13 val. policija iš viso gavo 96 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais.

Kaip skelbta, vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kiti du - Alytaus ir Tauragės apskričių komisariatuose.

Šiaulių ir Tauragės apskričių pareigūnai atlieka tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, o Alytaus - dėl šmeižimo.

Kaip nurodo Policijos departamentas, nuo kovo 4-osios daugiausia - 25 - pranešimai gauti iš Alytaus apskrities, 15 - iš Vilniaus apskrities, 14 gauta iš Tauragės, dešimt - iš Utenos.

Nuo metų pradžios dėl galimų pažeidimų per savivaldos rinkimus policija gavo apie pusę tūkstančio pranešimų, atliekama 50 ikiteisminių tyrimų.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių, tačiau balsuoti iš anksto buvo galima visose 60-yje savivaldybių. Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas, penktadienį ir šeštadienį balsuota namuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)