Tačiau tai šventinės nuotaikos nesugadino, nes renginio organizatoriai pasirūpino, kad jis būtų išties įspūdingas.

Susirinkusieji Teatro aikštėje išvydo netikėtą kalėdinę istoriją – 3D projekciją „Kalėdų stebukladariai“.

Unikali, specialiai Klaipėdai, jos žmonėms parašyta ir nupiešta pasaka, kuri buvo vaizdu pasekta ant rekonstruoto Klaipėdos dramos teatro pastato, nepaliko abejingų.

Spalvingus personažus, kurie atgijo 3D projekcijoje, sukūrė Lietuvos animacinio kino režisierius, legendinio filmuko „Baubas“ dailininkas, Ilja Bereznickas.

Kalėdinę pasaką, kurioje buvo gausu nuotykių ir nepaprastų Klaipėdos herojų, smalsiai stebėjo ir mažieji, ir suaugusieji.

Kai pasakoje Kalėdų senelis buvo išvaduotas, pasirodė tikrasis, kuris ir davė suteikė leidimą įžiebti Klaipėdos šventinę eglę.

Miniai skaičiuojant nuo penkių iki nulio, nekantrumas augo, o kai eglutė nušvito, jos įžiebimą palydėjo gausios fejerverkų salvės, Teatro aikštėje nuvilnijo džiaugsmo šūksniai.

„Šiemet sukurti eglutės puošybos dizainą patikėjome klaipėdietei dizainerei Rūtai Bučytei. Norėjome, kad ji, kaip klaipėdietė, išjaustų, kas aktualiausia uostamiesčio gyventojas, kas jiems būtų jaukiausia. Taip ir gimė projektas – dryžuota Kalėdų eglutė, kuri tarsi įsijuosusi į spindulinį megztinį švies iš toli“, – pasakojo trečius metus konkursą statyti pagrindinę Klaipėdos šventinę eglę laimėjusios bendrovės „Švenčių studija“ direktorė Jolanta Tūraitė.

Šventinėje eglutėje, kuri ir šiemet yra dirbtinė, dominuoja balta ir mėlyna spalvos. Ant eglutės pakabinta girliandų su 37 tūkst. LED lempučių, todėl ji – itin šviesi ir spindinti.

Įžiebus Klaipėdos šventinę eglę, ir Klaipėdos prasidėjo kalėdinių renginių maratonas. Kalėdiniai objektai senamiestyje išdėstyti įvairiose vietose. Teatro aikštę puošia pagrindinė eglė, Šv. Jono bažnyčios skverelyje – unikali prakartėlė, naujoje, o ne tradicinėje vietoje laukia šventinė mugė.

Ji šiemet vyksta skvere prie Žvejo paminklo. Kalėdine atributika pasipuošęs šventinis miestelis pakvips keptais riešutais, pyragaičiais, karšta kakava.

Pirmadieniais–ketvirtadieniais mugė veiks 16–20 val., penktadieniais–sekmadieniais 12–21 val. Čia suksis ir šventinė karuselė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)