Be to, jis apskritai abejoja, kad Vyriausybė įgyvendins savo pažadus dėl pensijų.

„Tas dalykas jau tempiasi ilgai. Didelių vilčių ir lūkesčių nebuvo galima laukti. (...) Žmogus, pasiskolinęs iš valstybės, miršta. Skolas atiduoda to žmogaus artimiausia aplinka – palikuonys, giminės ir panašiai. Čia pasiskolino valstybė iš žmonių per sunkmetį pensijas, daugiau mažiau nurėžė, ir dabar – užmirštas dalykas“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė S. Sunelaitis.

Premjeras yra sakęs, kad pensijos nėra paveldimos, o pensijas moka dirbantys žmonės. S. Sunelaičio ši logika neįtikina. „Iš žmonių atėmė, jie patyrė didelius nuostolius. Mūsų valdžios kai kuriems atstovams 2000 litų yra labai mažai, o vienas komentatorius ir rašo: kaip man už 530 litų gyventi?“ – teigia jis.

„Ką pasakė premjeras: „dėl geopolitinės padėties Ukrainoje ir Rusijoje...“ Mes žinome tuos dalykus. Kitais metais bus Brazilijoje sausra, dar kitame krašte perversmas ir vėl viskas tas pats“, - dėstė S. Sunelaitis, kuris „net neabejoja“, kad pensijos taip ir nebus grąžintos.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad šių metų pabaigoje bus kompensuotas penktadalis per sunkmetį sumažintos senatvės pensijos, tam iš „Sodros“ prireiks 90 mln. litų. Vyriausybė nesutiko į įstatymo projektą įrašyti, kad kompensacijos mokamos ir per pastaruosius kelerius metus mirusių pensininkų giminėms ar artimiesiems. Premjero Algirdo Butkevičiaus nuomone, „senatvės pensija nėra paveldima“.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.