„Į smegenis išsiliejo kraujas, lūžo nosis, sutriko atmintis“, – tokius sužalojimus vilnietis Paulius vardijo penktadienį. Pirmadienį vyras DELFI teigė, kad situacija gerėja. „Mamos būklė gerėja. Labai sunkių sužalojimų pavyko išvengti. Šiuo metu ji ligoninėje, ten dar praleis šiek tiek laiko“, – kalbėjo Paulius.

Ledo luitas ant moters užkrito pačiame Vilniaus centre. „Visa tai atsitiko ne kažkur miegamajame rajone ar kokioje sodų bendrijoje, o pačiame miesto centre, Vilniaus gatvėje (simboliška, ar ne?). Vieta, kurioje tai nutiko, nebuvo nei atitverta, nei kitaip pažymėta. Stop juosta atsirado tik po incidento“, – internete penktadienį rašė vyras ir kreipėsi į Vilniaus miesto merą.

R. Šimašius netrukus atsakė į vyro kreipimąsi „Facebook“ tinkle, o vėliau bendravo su nukentėjusios moters sūnumi ir asmeniškai.

„Bendravome asmeniškai per „Facebook“. Jis apgailestavo dėl nelaimės ir paprašė informacijos apie įvykį, – pirmadienio vakarą DELFI teigė vyras. – Vėliau su manimi susisiekė Vilniaus miesto administracijos vadovas Poderskis ir Senamiesčio ūkio vadovas Vanagas.“

„Facebook“ tinkle vyras skelbė, kad ieškos namą administruojančio asmens ir kreipsis dėl žalos atlyginimo.

Sužalojimus dėl nuo pastato nukritusio ledo luito moteris patyrė eidama į teatrą. „Šiandien man yra pikta, liūdna ir gėda, kad esu vilnietis“, – penktadienį „Facebook“ tinkle rašė Paulius.

Netrukus į vilniečio įrašą socialiniame tinkle sureagavo ir miesto meras R. Šimašius.

„Pauliau, užuojauta didžiulė dėl tokios nelaimės. Namo administratorius, kuris atsakingas už tai, kad tokių įvykių nebūtų, už tai atsakys. O Jūsų mamai ir šeimai didžiulis palaikymas, – „Facebook“ tinkle rašė R. Šimašius. – Būkime atsargūs, nes orai tokie, kad rizika nuošliaužų ar varveklių kritimo labai padidėjusi dabar, o miesto tarnybos padarys viską, kad tokios rizikos būtų kiek įmanoma mažesnės – ir savus, ir svetimus darbus nudirbs (Savivaldybės įmonė nudaužo varveklius nuo viadukų ir panašių struktūrų, bet išvažiuos ir už apsileidusius administratorius darbą padaryti – sveikata ir gyvybė brangiau, o su administratoriais visais bus rimta kalba).“

Traumą patyrusios moters sūnus „Facebook“ tinkle dėkojo Vilniaus Lazdynų ligoninės medikams už suteiktą pagalbą.