Dar pirmadienio vakare ministerijos kancleris Tomas Daukantas jų paprašė iki antradienio palikti patalpas, tačiau panašu, kad pedagogai to daryti neketina. Antradienį ryte ir toliau kone dvi dešimtys mokytojų laiką leido vienoje iš ministerijos salių.

Šeštą dieną ŠMM gyvenantys pedagogai antradienio ryte žiūrėjo televizijos laidas, kuriose kalbėjo ministrė J. Petrauskienė, gaminosi užkandžius, diskutavo. Paklaustas apie ŠMM kanclerio prašymą palikti ministerijos pastatą, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Vytautas Silvanavičius sakė, kad to daryti kol kas neketinama.

Kvietė palikti ministerijos patalpas

Ministerijos kancleris Tomas Daukantas dar pirmadienio vakare, atėjęs pasikalbėti su maždaug 30 streikuojančių mokytojų, ragino juos palikti ŠMM patalpas. Ministrės Jurgitos Petrauskienės patarėjas Arminas Varanauskas tos pačios dienos ryte pedagogus informavo, kad daugiau derybų dėl jų reikalavimų nebus, nes tai jau nebe ŠMM atsakomybė.

T. Daukantas pedagogams teigė sulaukęs ministerijos darbuotojų skundų dėl prastų darbo sąlygų ir kvietė mokytojus susirinkti daiktus ir taikiai palikti ŠMM patalpas. Tuo metu premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas laidoje „Delfi Dėmesio centre“ kalbėjo, kad jei pedagogai patalpų nepaliks, gali būti imamasi teisinių veiksmų, t.y. kviečiama policija.

Antradienį kancleris vėl aplankė mokytojus ir klausė: „Tai kaip su mūsų prašymu, kad su savo daiktais paliktumėte ministeriją?“

Į ministeriją – tik su leidimais

T. Daukantas išgirdęs neigiamą mokytojų atsakymą dėl išėjimo iš ŠMM informavo, kad į ministerijos patalpas nuo šiol galės įeiti tik žmonės, kurie yra kviesti ar jų atvykimas suderintas, turi leidimus ir atvyko į posėdžius.

„Viliuosi, kad nereikės kartotis ir kartotis. Girdžiu jūsų geranoriškumą ir norą išnaudoti kitas veiklas. Tiesiog noriu atkreipti dėmesį, kad yra patvirtinta tvarka, yra teisės aktas ir mes norime jo laikytis“, – sakė ministerijos kancleris, dar kartą paraginęs mokytojus išeiti iš ministerijos su savo daiktais.

„Jūs matote, kad bus viskas. Atėjo laikas jums užsidirbti karmos taškų ir priglausti mus. Priglauskite mus ir žmonės eis paskui jus. Visa Lietuva mus palaiko, nepalaiko tik keli žmonės, kurie grasina policija“, – kancleriui atsakė vienas iš ministerijoje gyvenančių mokytojų.