Pasak Klaipėdos autobusų parko direktorės Jelizavetos Daugininkienės, stoties tualetas nerekonstruotas daugiau nei 14 metų - nuo tol, kai buvo pastatyta naujoji Klaipėdos autobusų stotis. Dabar tualetas jau yra šiuolaikiškas ir atitinka visus keliamus reikalavimus. Jis taip pat pritaikytas ir žmonių su negalia poreikiams.

Kaip ir anksčiau, apsilankymas šioje įstaigoje vienam žmogui kainuos 50 centų. Beje, švarą tualete turėtų prižiūrėti visą dieną dirbsianti valytoja.

J. Daugininkienė pažymėjo, kad tualeto rekonstrukcija - tai tik nedidelė dalis Europos Sąjungos fondų skirtų ir įsavintų lėšų.

PHARE programos lėšomis bus finansuojamas tarptautinio maršruto Klaipėda-Berlynas atidarymo projektas. Viešojo tualeto sutvarkymas - tai tik viena iš projekto dalių. Už ES lėšas bus atlikti maršruto atidarymui reikalingi darbai, taip pat įrengta GPRS sistema, leisianti stebėti visus tarptautinių maršrutų autobusus, kad ir kur jie bebūtų", - pasakojo J. Daugininkienė.

Planuojama, kad per Kaliningradą, Gdynią ir Kelną iš Klaipėdos į Berlyną važiuosiantis autobusas pradės kursuoti jau nuo naujųjų metų.

Beje, anot J. Daugininkienės, visai realu, jog kitų metų rudenį bus kapitaliai rekonstruotas ir visas uostamiesčio autobusų stoties pastatas.

Tam reikalingas lėšas ketinama gauti pardavus stoties pastato antrąjį aukštą. Šiuo metu jau vyksta derybos su galimu pirkėju.