Ž. Pavilionis sako, kad esminis tikslas – suburti koaliciją ne tik už Ukrainos pergalę, ne tik už derybų dėl narystės ES pradžią, bet ir už Ukrainos narystę NATO.

„Dėl šių priežasčių dirbsime kiekvieną dieną iki pat NATO susitikimo Vilniuje. Nėra geresnės vietos tai daryti nei invazijos metinių proga Kyjive, kuris įrodė, kad apgina ne tik savo, bet ir NATO šalių laisvę“, – viešėdamas Ukrainoje sakė Ž. Pavilionis.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, susitikime taip pat dalyvauja kitų Europos Sąjungos (ES) ir NATO valstybių užsienio reikalų komitetų pirmininkai iš Bulgarijos, Čekijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Islandijos, Italijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovėnijos, Ispanijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės ir tarptautinio parlamentarų tinklo U4U („United for Ukraine“) vadovas.

Pranešama, kad vizitas vyksta Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininko Ruslano Stefančuko kvietimu. Ukrainos parlamento vadovas, dėkodamas už nuolatinę pagalbą Rusijos agresijos akivaizdoje, pabrėžia U4U ypatingą svarbą, nes šis tarptautinis politikų susivienijimas suteikia galimybę Europos Parlamento ir nacionalinių parlamentų nariams asmeniškai stebėti ir fiksuoti Rusijos karo nusikaltimus Ukrainos teritorijoje, taip pat išreikšti palaikymą ir solidarumą Ukrainos žmonėmis sunkiu kovos už nepriklausomybę ir demokratijos vertybes metu.

R. Stefančukas pakvietė politikus susitikti su aukščiausiais Ukrainos vadovais, koordinuojančiais užsienio ir saugumo klausimus, aplankyti išlaisvintus Ukrainos regionus, kartu aptarti tarptautinės pagalbos konsolidavimą atstatant Ukrainą, taip pat Ukrainos, kaip ES valstybės kandidatės, statuso įgijimo proceso paspartinimą ir parlamentinio matmens stiprinimą šioje srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją