„Nepykit, aš į konferenciją bėgu. Vėliau, nes aš nespėsiu“, – skubėdamas iš Seimo plenarinių posėdžių salės žurnalistams tarstelėjo Ž. Pavilionis.

Jis nesutiko sustoti ir pakomentuoti, ką darys toliau.

„Kitais metais ir pakalbėsime. Aš koncentruojuosi į darbus ir juos dirbu toliau, o vienybė yra labai svarbus reikalas. Viskas įmanoma – sunkiausiomis sąlygomis dirbdavome“, – teigė Ž. Pavilionis.

TS-LKD frakcija priėmė privalomą sprendimą: Pavilioniui duotas terminas atsistatydinti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija antradienį privalomai nurodė Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Žygimantui Pavilioniui pasitraukti iš šių pareigų iki sausio 3 dienos.

„Frakcija priėmė privalomą sprendimą Žygimantui Pavilioniui iki sausio 3 dienos atsistatydinti iš Užsienio reikalų komiteto pirmininkų. Po šios dienos TS-LKD frakcija rinks naują delegatą į komiteto pirmininkus. Jei kolega Ž. Pavilionis nepasitrauks iš pareigų, bus kreiptasi į TS-LKD partijos priežiūros komitetą įvertinti jo elgesį“, – teigė frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis neslėpė, kad konservatoriai gali svarstyti ir Ž. Pavilionio pašalinimą iš partijos.

„Po truputėlį reikia situaciją išrišti, kad darbai galėtų tęstis. Frakcija pateikė labai konkretų pasiūlymą iki sausio 3 dienos palikti poziciją. Manau, kad tai būtų paprasčiausias visiems sprendimas. Jeigu tai nebus padaryta, bus toliau kiti partiniai žingsniai: kreipimasis į partijos struktūras, viena iš jų – Priežiūros komitetas“, – žurnalistams Seime antradienį komentavo G. Landsbergis.

Jis paaiškino, kad URK pirmininko kvota priklauso konservatoriams, tad į šią vietą bus siūlomas kitas frakcijos atstovas.

„Gali“, – į klausimą, ar Ž. Pavilionis gali būti šalinamas iš partijos, atsakė G. Landsbergis.

Frakcija išreiškė nepasitikėjimą

Konservatorių frakcija išreiškė prieš savaitę pareiškė nepasitikėjimą Ž. Pavilioniu ir siūlė priimti sprendimą pasitraukti iš einamų pareigų pačiam.

Po įvykusio frakcijos posėdžio praėjusį antradienį politikas feisbuke rašė, kad savo sprendimą praneš, kai bus aišku, ar toliau poste lieka TS-LKD pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Vėlai vakare premjerė Ingrida Šimonytė paskelbė, kad Vyriausybė tęs darbą ta pačia sudėtimi, tad G. Landsbergis toliau lieka užsienio reikalų ministru. Visgi Ž. Pavilionis savo sprendimo kol kas neskelbia.

Tiesa, trečiadienį ryte vykusiame URK posėdyje jis nedalyvavo, pranešęs kolegoms, kad jaučiasi prastai. Posėdį vedė jo pavaduotojas komitete „valstietis“ Giedrius Surplys.

„Jis vakar vakare jau po I. Šimonytės pareiškimo parašė man paprašydamas, kad pavaduočiau. Pasakė, kad prastai jaučiais“, – Eltą tuomet informavo G. Surplys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)