Tarp sulaikytųjų buvo ir Ukmergės rajono policininkas Edvardas Balčiūnas.

Departamentas pranešė, kad tarp sulaikytųjų buvo advokatas ir policininkas, tačiau pavardžių neatskleidė, buvo paviešinti tik asmenų inicialai.

Departamentas teigė negalintis atskleisti pavardžių dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR).

„BDAR galioja visiems asmenims, nepaisant jų pareigų ar statuso visuomenėje. Viešindami šių asmenų asmens duomenis turime laikytis tų pačių taisyklių, kaip ir skelbiant kitų pažeidėjų vardus ir pavardes“, – rašoma BNS pateiktame atsakyme.

„Todėl neturime pagrindo atskleisti jų asmens duomenų, ypač – kol nėra įsiteisėjusio sprendimo, kuriuo asmenys patraukti atsakomybėn. Priminsiu šiuo metu visi dokumentai perduoti teismui“, – teigiama jame.

Tačiau administracinėn atsakomybėn patrauktų asmenų pavardės viešinamos teismo informacijoje.

„Medžioklėje nedalyvavau“

L. Judickas ketvirtadienį BNS patvirtino buvęs automobilyje, kuriuo buvo gabenamas elnias, tačiau teigė medžioklėje nedalyvavęs.

„2021 metais medžioklėje nedalyvavau ir nieko nesu sumedžiojęs“, – sakė advokatas, pridūręs, kad buvo tiesiog „atvažiavęs į svečius“.

L. Judickas teigė vienas iš automobilyje buvusių kitų asmenų yra jo ilgametis pažįstamas.

„Aš dirbu advokatu, aš turiu klientų, aš padedu žmonėms, vienas iš medžiotojų mano pažįstamas ketvirtį amžiaus“, – teigė L. Judickas.

Automobilyje taip pat buvo ir Ukmergės rajono policijos pareigūnas E. Balčiūnas. Anot advokato, su policininku juos sieja asmeniniai santykiai.

L. Judickas taip pat teigė manąs, kad elnias sumedžiotas teisėtai.

„Automobilyje, manau, kad buvo teisėtai sumedžiotas elnias. Mano manymu, teisėtai. Kaip vėliau paaiškės, nežinau (...) Iki to momento, kol neprasidėjo tyrimas, aš kitokių duomenų neturėjau ir, manau, kad tai pasitvirtins“, – kalbėjo advokatas.

Jis pabrėžė laukiantis teismo sprendimo.

„Teisingumą vykdo teismas, tai sulaukime pabaigos“, – sakė L. Judickas.

Advokatas taip pat neatskleidė, ar jis vairavo automobilį, kuriuo buvo vežamas elnias.

Dėl nuobaudų spręs teismas

Aplinkos apsaugos departamentas apie Ukmergės rajone sulaikytus keturis vyrus pranešė antradienį.

Kiti du automobilyje buvę asmenys – Ukmergės rajono medžiotojų klubo „Lėnas“ nariai.

Aplinkosaugininkų teigimu, keturi vyrai važiavo vienu automobiliu nesilaikydami karantino reikalavimų, o apie aplinkosaugininkų reidą juos perspėjo policijos ekipažas.

Pažeidimas nustatytas sausio viduryje.

Vyrai automobilio bagažinėje vežė neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patiną – nušautas gyvūnas nebuvo užregistruotas medžioklės lape, o plote, kuriame buvo medžiojama, buvo išnaudotas limitas, apie tai klubo „Lėnas“ nariai buvo informuoti.

Aplinkosaugininkai teigia, kad nesilaikyta ne tik medžioklės taisyklių, bet ir etikos, nes elnias nušautas artimu šūviu į galvą.

Visiems keturiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl neteisėtai sumedžioto žvėries gabenimo, baudos už šį nusižengimą gali siekti iki 1,8 tūkst. eurų.

Žvėrį nušovusiam vyrui už tai gresia bauda iki 1,8 tūkst. eurų ir teisės medžioti atėmimas iki penkerių metų. Jis taip pat turės atlyginti per 6,1 tūkst. eurų žalą gamtai, iš jo paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Konfiskuotas ir visureigis, kuriuo buvo gabenamas elnias.

Dėl nuobaudų dydžio ir ginklų bei automobilio konfiskavimo spręs Vilniaus regiono apylinkės teismas.

Tuo metu policija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl Ukmergės rajono policijos pareigūno, buvusio automobilyje, kuriuo buvo gabenamas elnias.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)