Nukentėjusysis su advokatu LNK reportaže vaikščiojo vietoje, kur prieš metus buvo klientų užpultas ir sužalotas. Tuo metu jis vežė du vyrus ir moterį su vaiku.

„Vyras ir jo draugas vartojo necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo mano rasę. Puolė mane mušti, kumščiais daužė galvą, kaklą, taikė, kur tik galėjo. Aš bandžiau išvengti smūgių, išsikviečiau policiją. Aš taip pat sulaukiau grasinimų mirtimi“, – pasakojo Youssefas Hachemas.

Vyras buvo sužeistas ir pateko į ligoninę.

„Nustatytas nosies kraujavimas, galvos, kaklo, pečių sumušimai. Taip pat buvo subraižytos visos rankos, dėl ko man liko randai“, – sakė nukentėjusysis.

Po incidento policija pradėjo tyrimą. Mušeikos buvo gerokai išgėrę.

„Vyras pranešė apie du jį užpuolusius kitus du vyriškius, kurie netrukus ir buvo sulaikyti policijos pareigūnų. Abiem asmenims buvo nustatytas neblaivumas. Vienam asmeniui – sunkus girtumo laipsnis, kitam – vidutinis. Dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – sakė Kauno policijos atstovė Gintarė Žulytė.

Byla niekaip nesibaigia

Iš pirmo žvilgsnio tai – paprasta byla su aiškiais įtariamaisiais, tačiau ji niekaip nesibaigia. Teisėsauga per metus jau keturis kartus iš naujo pradėjo ir vėl nutraukė tyrimus. Įtariamiesiems buvo paskirtos kardomosios priemonės, bet „nebuvo surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių įtariamųjų kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo. Taigi ikiteisminio tyrimo metu dviem asmenims buvo pranešta apie įtarimą padarius šią nusikalstamą veiką“, sakė vyriausioji prokurorė Jurgita Patalavičienė.

Bylą neįprasta vadina tiek teisininkai, tiek tyrėjai. Nukentėjusiojo advokatas sako nesuprantantis, kokių duomenų teisėsaugai gali nepakakti, jei incidentas buvo nufilmuotas vaizdo stebėjimo kamerų, o sužalojimai užfiksuoti ligoninėje.

„Nebuvo išnagrinėta medžiaga, nebuvo atlikti veiksmai. Tyrimas buvo tris kartus atnaujintas pagal mūsų prašymus, skundus dėl neatliktų proceso veiksmų “, – kalbėjo nukentėjusiojo advokatas Laurynas Jokšas.

Teisėsauga sako, kad ne vienas prokuroras išsamiai tyrė bylą, bet, net ir peržiūrėjus įrašus, duomenų byloje įrodyti įtariamųjų kaltę nepakanka. Visgi mušeikos iš bylos visiškai sausi, panašu, kad neišlips. Jiems gresia piniginės baudos.

„Įtariamųjų veiksmuose buvo įžvelgta administracinio nusižengimo požymių, ir šiuo metu yra inicijuota administracinė teisena dėl jų patraukimo administracinėn atsakomybėm už viešosios tvarkos trikdymą“, – komentavo J. Patalavičienė.

Nukentėjusysis jaučiasi diskriminuojamas

Nukentėjusysis sako, kad jaučiasi diskriminuojamas, nes yra užsienietis.

„Tai yra visiška diskriminacija. Mano užpuolikai yra vis dar laisvi. Niekas jiems neturi jokių klausimų. Byla trunka taip ilgai. Aš nesijaučiu saugus“, – sakė Y. Hachemas.

Nukentėjusysis pasiruošęs teisybės ieškoti iki galo, tad dar kartą apskundė teisėsaugos sprendimą nepradėti tyrimo. Siekiama, kad byla patektų į teismą.

„Problema yra tokia, kad, esant tam tikroms abejonėms, galbūt prokurorai tiesiog bijo perduoti bylą į teismą, ir tą klausimą išspręsti teisme“, – sakė nukentėjusiojo advokatas.

Ar penktą kartą Prokuratūra atnaujins ikiteisminį tyrimą, ar vėl bus nuspręsta nukentėjusiojo skundą atmesti, turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)