Kaip rašo „Lietuvos rytas“, dalis Seimo narių, pavargę nuo nepažįstamų žmonių skambučių, mieliau kalba savo asmeniniu telefonu. Tarp tokių – Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovaujantis Artūras Paulauskas, kuris paveldėjo su teisėsauga nemalonumų turinčio buvusio parlamentaro Evaldo Lementausko telefono numerį. „Gaunu visokių įdomių trumpųjų žinučių, pavyzdžiui, apie karpių ir upėtakių kainas”, – pasakojo „darbietis”.

„Mėsa patikrinta – valgyti galima”, – tokią SMS žinutę neseniai gavo parlamentaras Sergejus Jovaiša, tarnybinį telefoną naudoti kuriam laikui atidavęs savo padėjėjai. Anksčiau tuo numeriu naudojosi kitas konservatorius, buvęs girininkijos darbuotojas Justinas Urbanavičius. Jis – medžiotojas, todėl, matyt, gaudavo veterinarų žinutes apie patikrintą sumedžiotų žvėrių mėsą.

„Mano telefonas anksčiau priklausė Ligitui Kernagiui. Vis dar sulaukiu įdomių skambučių. Paskambina žmogus ir pasakoja, kad leidžia naują muzikos albumą, klausia, ką apie tai manau”, – šypsojosi socialdemokratas Gintautas Mikolaitis. „Dažnai skambina ir sako: „Ingute”. O aš atsakau, kad esu jau ne Ingutė”, – juokėsi „darbietis” Raimundas Paliukas, kuriam atiteko Ingos Valinskienės telefono numeris.

„Jei Seimo nariams skirtų numerių būtų daug, būtų gerai juos kelis mėnesius palaikyti savotiškame karantine. Bet tokios galimybės neturime”, – sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.