Sinoptikai prognozavo, jog būtent vakare į šalį atslinks tradicine tapusi audra.

Gabrieliaus Bagdono užfiksuoti įspūdingi vaizdai:

Po tvankios ir karštos dienos kamuoliniai debesys užtraukė dangų. Sinoptikų prognozės pildosi – žadėjo, jog vakarėjant vėl turėtų prapliupti liūtis, kai kur gali kilti škvalas. Pasak sinoptikų, škvalo
metu vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s.

Tvanku, žaibuoja, pliaupia lietus – termometras rodo 27 laipsnius. Gismeteo orų prognozės feisbuke pranešė, jog Ignaliną jau siaubia škvalas.

Dėl stipraus lietaus sostinėje patvino gatvės

Kelius prižiūrinčios įmonės Grinda paskyroje skelbiama, kad prieš prasidedant liūčiai (maždaug 21

Apie 23.30 val. BNS informavo savivaldybės įmonė „Grinda“, kad dauguma gatvių jau pravažiuojamos.

„Praktiškai visos gatvės pravažiuojamos, neseniai atidarytas eismas Teodoro Narbuto gatvėje. Sudėtinga situacija Verkių-Lakūnų gatvėse, ten reikia truputį papildomos pagalbos, nes beveik valandą neslūgsta vanduo“, – ketvirtadienio vakarą sakė „Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius.

„Lietui silpstant, pradedame organizuotis kitus darbus – sušluoti sąnašas, yra daug atvirų šulinių, tai dabar važiuojam juos uždaryti“, – pridūrė jis.

Savivaldybės įmonės duomenimis, vis dar atviri šuliniai Lakūnų-Verkių, Geležinio Vilko-Ozo, Kareivių-Kalvarijų, P. Vileišio, Gurių gatvėse, taip pat Antakalnio gatvėje ties gėlių turgeliu, Žvalgų gatvėje ties parduotuve „Norfa“.

Kaip teigė E. Steponavičius, šiuo metu sostinėje dirba apie 20 ekipažų.

Be kita ko, „Grinda“ informuoja, kad gaunama daug pranešimų apie užtvindytus rūsius ir požeminius garažus, tačiau „šiuo metu didžiausias prioritetas skiriamas transporto eismo atstatymui ir eismo saugumui užtikrinti“.

- Geležinio Vilko - Žalgirio g. - pravažiuojama.
- Geležinio Vilko g. po Savanorių pr. žiedu - patvindyta, tačiau pravažiuojama.
- T. Narbuto g. žemuma - užtvindyta, eismas nukreipiamas Žvėryno gatvėmis (Sėlių g.)
- Kareivių - O. Milašiaus g. po Valakampių viaduku - pasemta, eismas vyksta viena juosta;
- Antakalnio g. - vietomis pasemta, tačiau pravažiuojama.
- Žirmūnų-Kareivių g. - vandens daug, tačiau gatvė pravažiuojama.
- Verkių-Lakūnų (22:25) apsemta. Rinkitės kitą maršrutą.

Darbo netrūko ir ugniagesiams, kuriems Vilniaus senamiestyje iš vandens gniaužtų teko vaduoti apsemtus automobilius ir atidarinėti kanalizacijos dangčius tam, kad vanduo greičiau pasišalintų iš apsemtų gatvių.


Vos neišvengta ir tragiškų įvykių - Vilniaus pakraštyje, prie Veisiejų g., skraidė apie tris dešimtis oro balionų. Kiek po 21 val. ten staiga prasidėjo audra, oreiviai puolė skubiai leistis žemėn.

Pirminiais duomenimis, vieną jau arti žemės buvusį balioną bloškė stiprus vėjas, į žemę trenkėsi oro baliono krepšys ir iš jo iškrito 38 metų moteris. Sąmonės ji neprarado, pirminiais duomenimis, moteriai lūžo raktikaulis. Ji išvežta į ligoninę. O balioną stiprus vėjas per pievą dar nutempė kelis šimtus metrų.

Vilniuje, T. Narbuto gatvėje, prapliupęs lietus tradiciškai užliejo šiuo metu remontuojamą gatvės atkarpą.


Feisbuko puslapyje Orai ir klimatas Lietuvoje buvo skelbiama, kad rytiniai rajonai artimiausiu metu gaus nemenką audrų porciją. Apie Ignaliną jau kuris laikas trankosi labai aktyvios perkūnijos, smarkiai lyja. Na, o nuo Baltarusijos atslenka nuotraukoje matoma debesų siena arba šelfas. Tačiau pats veiksmas kol kas tik perlipo Lietuvos sieną. Fiksuojamas škvalas kol kas siekiantis apie 16 m/s, taip pat smarki liūtis, galbūt ir kruša. Sostinės gyventojai turėtų būti pasiruošę, nes artimiausiu metu ši sistema pasieks Vilnių taip pat ir kitus miestus (Alytų, Marijampolę, Kauną) - gali lūžti medžių šakos, patvinti gatvės, rašoma feisbuko puslapyje Orai ir klimatas Lietuvoje.

Delfi skaitytojai ėmė dalintis ir skęstančio Vilniaus vaizdais.

Tuo tarpu prekybos centre Panorama, panašu, prasidėjo tikras potvynis - skaitytojai užfiksavo vaizdus iš prekybos centro, kuriuose matosi iš lubų besiveržiantis vanduo.

Šeštadienio naktį Lietuvą pasieks šaltasis atmosferos frontas. Tamsiuoju paros metu ir dar lėtai slinkdamas smarkių audrų jis neturėtų sukelti. Vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, trumpai palis, iš vakaro griaudės perkūnija. Vėjas šiaurės rytų, vidutinio stiprumo. Temperatūra dar nekris žemiau 14–19 laipsnių.

Šeštadienio dieną pūs smarkokas šiaurės rytų vėjas. Šiaurinėje šalies pusėje jau bus gana saulėta, sausa, gaivu ir lietuviškai šilta – apie 21–23 laipsnius šilumos. Pietiniuose rajonuose dar laikysis daug debesų, vietomis trumpai palis, o temperatūra svyruos tarp 23–26 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį lietaus tikimybė nedidelė. Vėjas šiaurės rytų, rytų, vidutinio stiprumo. Temperatūra pragiedrėjus pažemės iki 10–15 laipsnių šilumos. Deja, dieną iš rytų priartės nedidelis Juodosios jūros ciklonas.

Daugės debesų, rytiniuose rajonuose palis, vietomis tikėtina ir perkūnija. Šiaurės rytų vėjas sustiprės iki 7–12 m/s. Rytiniuose rajonuose oras spės sušilti tik iki 19–21 laipsnio, o vakarinėje šalies pusėje dar palepins 22–24 laipsnių šiluma.

Ateinančios savaitės pradžioje mūsų orus lems jau minėtas Juodosios jūros ciklonas. Protarpiais lis, intensyviau pirmadienį. Vėjas bus besikeičiančios krypties, nestiprus. Temperatūra naktimis kris iki 9–14 laipsnių šilumos, dienomis neviršys 16–22 laipsnių.