Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiamos savaitės naujienos, tad virusas Seime buvo viena iš jų.

„Įsivaizduoju, kad ten yra nusistovėjusios tvarkos ir tradicijos, kas turi savo ofisą, darbo vietą ir rimtai į ją žiūri. Įsivaizduoju, kad koks tarkime Gražulis yra absoliutus analfabetas ir nesugebėtų prisijungti į jokį pokalbį niekada ir niekaip, o jei pasijungtų, turbūt atsisėstų kaip tuose juokinguose Zoom'uose, kur vyksta pamoka, seminaras ar kažkas ir žmogus pamiršta, kad jis yra filmuojamas ir nueina į tualetą. Tokių kuriozų visokių būtų“, – kalbėjo P. Mikolaitis.

Laidos svečias tikino, kad, žinoma, iš tokių kuriozų būtų galima ir pasijuokti, tačiau dar pridūrė: „Seimas nuotoliniu turbūt neįmanomas, nebent visą Seimą sudarytų tik Laisvės partija. Turbūt tik tuo atveju būtų įmanoma, kad viskas vyktų Zoom'u“.

Laidoje šią savaitę netrūko naujienų apie Seimo narius. Dar viena aptarta naujiena – Seimo viešbutis, kuris kelia diskusijas, o kol vieni diskutuoja, o kiti jį remontuoja, Seimo naujokai buvo apgyvendinti prabangiame Vilniaus viešbučių bent mėnesiui.

„Aš jų vietoje tikėčiausi, kad rekonstrukcija ar tvarkymo darbai užtruktų“, – juokavo P. Mikolaitis, išgirdęs, kad keli Seimo naujokai pastaruoju metu gyvena ir dar šiek tiek gyvens „Hilton“ viešbutyje.

Pats P. Mikolaitis tikino niekad nesilankęs Seimo viešbutyje, tad laidos metu peržvelgė nuotraukas tų butų, kurie šiuo metu ir yra tvarkomi. „Atrodo kaip labai labai tragiškas bendrikas. Esu matęs bendrikų daug gražesnių.“

Kaip atrodo Seimo viešbutis, kurį šiuo metu ketinama remontuoti už kiek daugiau nei 200 tūkst. eurų, galite pamatyti ir laidos „Delfi diena“ ištraukoje:

O kur norėtų gyventi pats P. Mikolaitis, jei jam reiktų rinktis: prabangiame viešbutyje ar kiek kukliau, tačiau bute, įrengtame Seimo viešbutyje? „Aš gal gyvenčiau pas save čia Žalgirio gatvėje ramiai. Nuvažiuočiau iki Seimo per porą minučių“, – juokėsi P. Mikolaitis ir svarstė, kad lengvatos gal ir neatsisakytų ir gal net kokią studiją įsirengtų, jei tokią galimybę turėtų.

Laidoje taip pat buvo aptartos ir kitos savaitės naujienos, viena jų – kauniečių užfiksuotas vaizdelis vidurnaktį Kauno Rotušės aikštėje. Trumpame vaizdo įraše buvo matyti, kad į patį miesto centrą užsuko net kelios pūstauodegės lapės.

P. Mikolaitis tvirtino, kad čia jokia ne naujiena, nes gyvūnai ištuštėjusiuose miestuose buvo fiksuojami ir pirmojo karantino metu. Jis prisiminė, kad avys buvo atklydusios ir į vieną Jungtinės Karalystės miestelį. „Kad dvi lapės atklydo į Kauno Rotušę tai čia nieko tokio, – nusišypsojo P. Mikolaitis. – Tik nepamenu, koks Kauno išsidėstymas, iš kur tos lapės galėjo ateiti.“

Tarp savaitės naujienų šį kartą buvo aptarta ir artėjanti „Eurovizija“, ir naikinamos svečio „Ačiū“ kortelės, ir jau pradedamos montuoti didžiųjų miestų eglės bei dar daugiau.

Beje, skaitytojus šią savaitę taip sudominusi naujiena apie dingstančias svečio „Ačiū“ korteles kėlė šypseną P. Mikolaičiui, kuris tikino, kad skaitytojai kiek apsigavo paskaitę tik antraštę, nes mažai kas iš karto supranta, kuo paprasta kortelės skiriasi nuo svečio.

O kas šią savaitę tapo savaitės naujiena P. Mikolaičio akimis? „Man savaitės naujiena yra Karbauskio atsistatydinimas. Nenoriu politikuoti, bet tikrai nepasiilgsiu“, – šypsojosi P. Mikolaitis.

Visas pokalbis su videotinklaraštininku P. Mikolaičiu-Paul De Miko – laidos „Jūs rimtai?“ įraše.