Kaip teigė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito tarnybos vedėjas Mindaugas Čipinys, taisyklėmis siekiama ugdyti savivaldybės darbuotojų pagrindinius veiklos etikos principus: pagarbą žmogui ir valstybei, tinkamą ir sąžiningą pareigų atlikimą, teisingumą, principingumą, atsakomybę, viešumą. Taip pat - kurti teigiamą tarnybinę aplinką, tinkamus tarnautojų tarpusavio santykius, didinti savivaldybės tarnautojų autoritetą ir visuomenės pasitikėjimą.

Šiomis taisyklėmis reglamentuojami darbuotojų tarpusavio santykiai, bendravimas su interesantais, įtvirtinta asmeninė atsakomybė už sprendimus ar veiklos rezultatus, vadovavimasis viešaisiais interesais, privačių interesų deklaravimas, efektyvus tarnautojo veiklos naudojimas, gyvenimas pagal legaliai gaunamas pajamas, vadovų informavimas apie galimai korupcinę veiklą ir kt.

Priežiūrą, kaip savivaldybės darbuotojai laikosi taisyklių, vykdys savivaldybės meras ir administracijos direktorius. Už taisyklių nesilaikymą gresia sankcijos – nuo pastabos iki atleidimo iš užimamų pareigų.

Asmenų, dirbančių Panevėžio miesto savivaldybėje, elgesio taisyklės parengtos įgyvendinant Savivaldybės kovos su korupcija programos 2005-2006 metų priemonių planą.