„Kovo 28 d. 13 valandai Ukmergės rajone registruota 20 korona susirgimų atvejų, tame tarpe 4 mirę“, – parašė D. Varnas.

Komentaruose D. Varnas patvirtino, kad miręs ligonis gulėjo Slaugos skyriuje.

„Turiu patikslinti, kad tikrai ne nuo koronoviruso mirė žmogus, tik mirusio žmogaus COVID-19 testas yra teigiamas.

Testas buvo paimtas dar 25 dieną, mirė ketvirtadienį 26-ą dieną. Tai 74-erių metų vyras, turėjęs aibę ligų ir buvęs didelėje rizikos grupėje.

Asmuo gulėjo Slaugos skyriuje, o šiandien gavome testo atsakymą“, – Delfi paaiškino Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas.

Anot savivaldybės atstovo, laboratorijose susidariusi neištirtų testų eilė, ypač ji didelė Vilniaus laboratorijoje, į kurią keliavo testai Iš Ukmergės. Dėl to kai kurių tyrimų rezultatų laukti reikia kone dvi paras.

„Penktadienį pats skambinau į laboratoriją, principas toks, kad vakar dienai eilėje buvo 1200 neištirtų testų, per dieną galima ištirti 300-400 testų, pats tyrimas negali būti laikomas ilgiau nei 5 paras, kitu atveju jis nebeaktyvus, reikia iš naujo paimti tyrimą.

Laboratorijoje žiūrima tik į datą, kad suspėtų ištirti. Manau, pirmadienį turėsime krūvą rezultatų, tie skaičiai kardinaliai pasikeis, tikiuosi, kad į gerą, o ne į blogą, nes yra paimta 94 slaugos skyriaus pacientų testai, kelios dešimtys medikų testų.

Pats šeštadienį patikrinau vietinį mobilios patikros punktą, veikia puikiai. Planuojame per artimiausias kelias dienas patikrinti mūsų klinikos visus medikus. Šeštadienį testai atlikti 40 medikų, ryt planuojame testus atlikti 60 medikų“, – kalbėjo savivaldybės administracijos vadovas.

„Taip, čia šeštoji mirtis“, – BNS šeštadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė.

Jos teigimu, asmuo mirė Ukmergės ligoninėje ir priklausė rizikos grupėms.

„Jau brandaus amžiaus asmuo, buvo gydytas nuo seniau“, – teigė ministerijos atstovė.

Ji taip pat pridūrė, kad testas dėl koronaviruso asmeniui buvo atliktas iki mirties, o asmuo mirė ketvirtadienį, tačiau testo rezultatų buvo sulaukta tik šeštadienį.

Lietuvoje kol kas registruoti 382 koronaviruso COVID-19 atvejai, taip pat – šešios mirtys.

Lietuvoje šiuo metu yra patvirtinti iš viso 382 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, remdamasi Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis.

Lyginant su penktadienio vakaro duomenimis, koronaviruso atvejų padaugėjo 24-iais: buvo skelbiama, jog nustatyti 358 atvejai.

Per penktadienį Lietuvos laboratorijose buvo ištirti 1405 ėminiai.

Bendrai iki šiol iš viso ištirta 6,9 tūkst. ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Delfi primena, kad situacija Ukmergėje – labai įtempta. Nors Vyriausybės komitetas ketvirtadienį nusprendė neįvesti apribojimų judėjimui, tačiau situacija išlieka nerami.

„Miestas nebus uždarytas – bent kol kas. Kažkokie ypatingi apribojimai taip pat dar nėra įvedami. Tačiau ko tikrai primygtinai prašome ukmergiškių – susilaikyti nuo absoliučiai visų nebūtinų keliavimų po miestą. Įskaitant draugų, giminių lankymą bei panašius dalykus. Kitų miestų gyventojus raginame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukmergę“, – feisbuke po posėdžio rašė premjeras Saulius Skvernelis, vadovaujantis komitetui dėl COVID-19 sukeltos situacijos valdymo.

„Policijos bus paprašyta itin griežtai ir nuolat tikrinti, ar asmenys, kurie turi būti saviizoliacijoje, to laikosi. Lygiai taip pat bus stebima, ar visi gyventojai laikosi karantino reikalavimų. Piktybiškai to nepaisantiems ar ignoruojantiems bus taikoma atsakomybė“, – sakė jis.
Kaip pranešė Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerijai nurodyta plėsti ukmergiškių testavimo apimtį, čia bus įsteigtas mobilusis patikros punktas. Vietos medikams, savanoriams, policijos pareigūnams, savivaldybės darbuotojams ir kitiems bus skirtos papildomos apsaugos priemonės.

Be kita ko, suderinus su vietos savivaldybe, planuojama dezinfekuoti pagrindines miesto gatves ir kitas vietas.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas. Visą naujausią informaciją, susijusią su koronavirusu, rasite pagal šią nurodą http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas.

Taip pat primename, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams.


Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.