Dar pirmadienio vakarą prezidentas Valdas Adamkus pareiškė pripažįstąs savo patarėjo Haroldo Šinkūno atsakomybę, kuris nepakankamai informavo šalies vadovą apie prieštaringai vertinamą Valentą Margevičių. Jį praėjusių metų vasarą prezidentas paskyrė Biržų apylinkės teismo pirmininku.

Duodamas interviu Lietuvos televizijai V.Adamkus teigė, kad asmenys turėję medžiagą apie V. Margevičių privalėjo ją pateikti prezidentui.

"Informacija iki manęs neatėjo. Aš galvoju, kad tie, kurie turėjo tą informaciją, turėjo man ją pateikti. Ir čia tas pats taikoma ir mano patarėjui, tas pats taikoma ir ponui Vytautui Greičiui (Aukščiausiojo Teismo pirmininkui - DELFI). Vienas turėdamas tikslią informaciją raštiškai rankose, o kitas nugirdęs. Ar aš, jeigu tokią informaciją bučiau gavęs, kurioje sužymėta - žmogus išmestas iš darbo, nesusitvarko su alkoholiu. Taigi arba reikia visiškai būti bepročiu tokiam žmogui pavesti būti teisėju toliau, arba nesąžiningu arba nupirktu. Pas mus Lietuvoje ir tokių atvejų yra", - sakė V.Adamkus.

Prezidento patarėjas Haroldas Šinkūnas praėjusios savaitės viduryje parašė atsistatydinimo pareiškimą. Valdas Adamkus iki šiol jo prašymą delsė patenkinti, sakydamas, kad nori viską išsiaiškinti.