Viduje – keturi žuvę žmonės: 25 metų vairuotojas, 43 metų moteris, 17 metų jaunuolis ir 8 metų berniukas. Nuo smūgio visi žuvo iš karto. Mašinoje buvo ir 6 metų mergaitė. Kai atvyko pirmoji pagalba, vaikas dar rodė gyvybės požymius.

Ugniagesiai mašiną greitai sukarpė ir 6 metų mergaitę ištraukė bei perdavė ją medikams. Vaikas buvo skubiai išvežtas į ligoninę Vilniuje ir reanimuotas. Tačiau nesėkmingai, netrukus ir jos gyvybė užgeso.

35 metų sunkvežimio vairuotojas iš apvirtusios polių gręžimo mašinos išsiropštė pats. Vyras patyrė kojos traumą, bet nesunkią. Jis buvo irgi nuvežtas į ligoninę. Medikai jam suteikė pirmąją pagalbą ir paleido namo.

Policininkai patikrino sunkvežimio vairuotoją, vyras – blaivus.

„Vienas dalykas yra eismo dalyvio požiūris į tą eismą. Ne vien tik maksimalus leistinas greitis turi būti pasirinktas, turi būti pasirinktas saugus greitis, atsižvelgiant į daugiau aplinkybių, tokių kaip oro sąlygos, eismo intensyvumas. Tas pats vairuotojo nuovargis irgi yra labai svarbus momentas.

Ne kas kitas, o mes patys turime atsakingai dalyvauti eisme ir dėti pastangas, saugant savo didžiausią turtą – gyvybę ir sveikatą“, – kalbėjo Kelių policijos viršininkas Vytautas Grašys.

Pasak sunkvežimio vairuotojo, tai lengvoji mašina išvažiavo prieš eismą ir lenkė kitus automobilius.
Avarija įvyko ant kalvos viršaus ir gali būti, kad lengvosios vairuotojas priešais kalvą pradėjo lenkimo manevrą, nematydamas atvažiuojančio sunkvežimio. O kai jis pasirodė išvengti susidūrimo jau nebebuvo įmanoma.

Mašinos kaktomuša susidūrė ir nulėkė nuo kelio. Šią versiją dar turi patvirtinti tyrimą pradėję policijos pareigūnai.

Kelių policijos viršininkas V. Grašys LNK žinioms kalbėjo, jog pagrindinės priežastys avarijoms yra kelios.


„Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet viena iš pagrindinių priežasčių yra nepasirinktas saugus greitis, viršytas leistinas greitis, pėsčiųjų taisyklių pažeidimai. Ir tas pats išvažiavimas į priešpriešinį eismą“, – kalbėjo jis.

Avarijų, kai iš karto žūsta penki žmonės šalyje pasitaiko labai retai. Paskutinį kartą tokia buvo nutikusi maždaug prieš pusantrų metų Trakų rajone, šalia Margio ežero. Tuomet susidūrus mašinoms žuvo visi penki vienoje iš jų važiavę jauni žmonės.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: