Į Klaipėdos vaikų ligoninę 17 metų mergina buvo atvežta iš mokyklos. Mergina dėl apsinuodijimo paguldyta į reanimaciją. Čia paaiškėjo, kad nepilnametė apsinuodijo alkoholiu.

„Paauglių apsinuodijimai alkoholiu yra tokie specifiniai, jiems kartais užtenka labai nedidelio kiekio ir jie netenka sąmonės. Tas ir buvo panašiai su ta mergina“, – LNK žinioms pasakojo Vaikų reanimacijos skyriaus gydytojas Linas Mikelis.

Moksleivei buvo nustatytas sunkus apsinuodijimas alkoholiu. Kraujyje buvo apie 1,50 promilės. Bet anot medikų, į reanimaciją patenka ir sunkiau apsvaigusių.

„3 promilių nesiekia, bet virš 2 promilių teko turėti. Būna, kad patenka ir su 0,6 promilės. Tai yra toks lengvas lyg ir, bet jie būna be sąmonės“, – kalbėjo medikas.

Medikams 17 metų mergina pripažino gėrusi viskio ir rūkiusi. Tad kilo įtarimų, jog ji galėjo parūkyti elektroninės cigarečių. Mergina buvo išblaivinta ir išleista namo. Ji Klaipėdos rajono gyventoja.

Policijai įtarimų sukėlė nepilnamečių elgesys

O rajono centre Gargžduose įkliuvo trys nepilnamečiai. Pareigūnams įtarimų sukėlė jų elgesys – pas du moksleivius rasta elektroninių cigarečių ir po porą buteliukų joms pildyti skirto skysčio.

„Dar pas vieną nepilnametį namuose buvo rasta apie 30 buteliukų skysčio, skirto elektroninėms cigaretėms, kaip įtariame – su psichotropinėmis medžiagomis.

Toliau tą pačią dieną Klaipėdos rajone buvo aplankytas vienas gyventojas 2003 metų gimimo, pas kurį namuose buvo rasta daugiau nei 150 buteliukų įvairių dydžių skysčių, skirtų elektroninėms cigaretėms pildyti“, – LNK žinioms pasakojo Klaipėdos rajono policijos viršininkas Ramūnas Stasiulis.

20 metų vaikinui pateikti įtarimai dėl elektroninėms cigaretėms skirto, įtariama narkotinėmis medžiagomis papildyto, skysčio platinimo.

Policija paaiškino, kas gresia šiam jaunuoliui.

„Palauksime ekspertų išvados ir kai bus nustatytos konkrečiai kokios medžiagos ir kiek ten tos medžiagos yra, atitinkamai pagal tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Pagal pirmą dalį iki 8 metų laisvės atėmimo, jeigu pagal antrą dalį – iki 10 metų laisvės atėmimas“, – teigė Klaipėdos rajono policijos viršininkas.

O medikai atspėja apie itin žalingas elektroninės cigaretes su priedais, kurių parūkę jaunuoliai atsiduria net reanimacijoje.

„Mes neturime galimybių šito tirti. Nes tų medžiagų yra labai daug – nauji sintetiniai narkotikai, kažkokie nauji kristalai ateina. Lyg girdėję esam apie tokius dalykus. Kai kuriems vaikams gali sukelti netgi ir labai stiprius organizmo pažeidimus“, – kalbėjo Vaikų reanimacijos skyriaus gydytojas L. Mikelis.

Prieš porą savaičių Klaipėdoje irgi buvo sulaikyti jaunuoliai, platinę kvaišalus. Dalis jų – mokiniai. Jaunuoliai prekiavo ir LSD, ir elektroninių cigarečių skysčiais su narkotikais.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: