Tai prezidento patarėjas Simonas Krėpšta sakė radijo interviu likus kelioms valandoms iki balsavimo Seime, ar pritarti prezidento teikimui pasibaigus kadencijai atleisti A. Dulkį ir valstybės kontrolieriumi skirti M. Macijauską.

Valdantieji žada palaikyti prezidento poziciją, bet opozicija teigia pasigendanti prezidento argumentų, kodėl A. Dulkys neteikiamas antrajai kadencijai. Opozicijos balsais prieš dvi savaites parlamentas nepritarė A. Dulkio atleidimui.

„Prezidentas turėjo išsamią pasirinkimo procedūrą. Jis svarstė keletą kandidatų, įskaitant ir A. Dulkį, turėjo išsamius pokalbius, prašė pateikti konkrečią viziją, kaip Valstybės kontrolė galėtų veikti dar geriau ateityje, kokiose srityse planuojamas proveržis ir kaip to proveržio reikėtų pasiekti“, – Žinių radijui antradienio rytą sakė prezidento patarėjas S. Krėpšta.

„Kitas kandidatas – Mindaugas Macijauskas – pateikė gerokai ambicingesnę, konkretesnę viziją, ir toks buvo prezidento sprendimas“, – teigė prezidento patarėjas.

Konservatoriai, liberalai ir socialdemokratai teigia, kad A. Dulkio nepaskyrimas antrajai kadencijai gali atgrasyti profesionalus nuo valstybės tarnybos. Opozicija sako negirdinti argumentų, kuo netiko A. Dulkys, ji taip pat kėlė klausimus, ar jo neskyrimas nėra susijęs su audito kritika valdžiai.

Pagal Konstituciją, valstybės kontrolierių skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.