DELFI primena, kad V. Tutkus viešai suabejojo vienu iš pateiktų pasiūlymų kariuomenės užsakymams pirkti pėstininkų kovos mašinas.

G. Šatkus pakeis iki šiol asociacijai laikinai vadovavusį Egidijų Skužinską, kuris į šias pareigas buvo paskirtas rugsėjo pabaigoje. „Asociacija siekia stiprinti saugumo ir gynybos pramonės plėtrą Lietuvoje - toks yra ir mano tikslas. Mūsų šalyje tai dar jauna pramonės sritis, nors jau pasiekusi puikių tarptautinių pergalių ir pelniusi tarptautinį pripažinimą - lietuvių sukurtą gynybos įrangą įsigyja Didžiosios Britanijos, JAV ir kitų NATO šalių kariuomenės”, - pradėdamas veiklą asociacijoje komentavo G. Šatkus.

Pasak naujojo LGSPA vadovo, pastaraisiais metais beveik visos šalys stiprina savo krašto gynybos sistemas, didėja saugumo poreikis elektroninėje erdvėje, todėl ir Lietuvos pramonė bei gynybos paslaugų įmonės turi geras perspektyvas bei didelį potencialą augti bei įsitvirtinti šioje globalioje rinkoje.

G. Šatkus yra vienas pirmųjų Lietuvos kariuomenės savanorių, jis tarnybą pradėjo Aukščiausiosios Tarybos apsaugos skyriuje. 1992-aisiais G. Šatkus buvo apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu, o 2002-aisiais Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu. Prieš šešerius metus G. Šatkus iš Lietuvos kariuomenės išėjo į atsargą.

LGSPA vienija per 50 narių, kurios atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų.

Į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) bei rizikos valdymo srityse.

Vidutiniškai 70 proc. asociacijos narių pagaminamos produkcijos ir suteikiamų paslaugų yra eksportuojama.

LGSPA yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimus su Latvijos Saugumo ir gynybos pramonės federacija, Estijos saugumo pramonės asociacija, Lenkijos krašto apsaugos gamintojų rūmais, Didžiosios Britanijos aviacijos, gynybos ir saugumo pramonės asociacija ADS. LGSPA aktyviai bendradarbiauja su Europos gynybos agentūra ir kitomis institucijomis, skatinant įmonių, mokslo ir valstybės institucijų bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse.