Daugiau nei 15 metų prokurore dirbanti D. Nikitinienė penkerių metų kadenciją naujose pareigose pradeda antradienį, pranešė Generalinė prokuratūra.

„Skirdamas prokurorą į vadovaujamas pareigas visuomet didelį dėmesį skiriu ne tik profesinei kompetencijai, bet ir požiūriui į bendražmogiškas, pilietines vertybes ir principus“, – prokuratūros pranešime cituojamas E. Pašilis.

Jis kartu pažymi, kad „D. Nikitinienės paskyrimas leidžia mums tikėtis svarbių ir naudingų visiems pokyčių“.

D. Nikitinienė gynė viešąjį interesą vadinamojoje Vijūnėlės dvaro byloje. Šį vaizdingoje Druskininkų vietoje esantį Lietuvos teismų nelegaliu pripažintą pastatą nurodyta nugriauti.

Vilniaus universiteto Teisės fakultete teisininko kvalifikaciją įgijusi D. Nikitinienė 2003 metais pradėjo dirbti Vilniaus apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurore. Iki tol ji dirbo prokuratūroje padėjėja, atliko stažuotę.

Kaip pažymima pranešime, prokurorė ne kartą skatinta už nepriekaištingą tarnybos pareigų atlikimą ir darbo rezultatus, dirbo Vilniaus apygardos bei Generalinės prokuratūros Civilinių bylų skyriuose.

Paskelbus atranką į Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigas, atrankoje dalyvavo du šio skyriaus prokurorai: D. Nikitinienė ir Kęstutis Vagneris.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija abu pretendentus pripažino tinkamais eiti šias pareigas.