„Vilniečiai, prašau visų pagalbos mūsų policijai. Mūsų miestas saugus, ir tokie įvykiai, kaip ką tik galimai įvykdytas vaiko pagrobimas, negali pakeisti mūsų gyvenimo. Bet dabar labai svarbu ir labai prašau jūsų - kas tik galite, atidžiai apžiūrėkite savo aplinką (kiemus, užkampius, akligatvius ir kt.), galbūt ten pastebėsite policijos apibūdinimus atitinkantį automobilį (pagrobimo metu buvo auksinės arba šviesios spalvos, geltoni numeriai - užsienio arba taksi, galbūt BMW arba Audi) ar kokią kitą informaciją, kuri galėtų padėti. Įvykis nutiko prie TV bokšto, mergaitei apie 11-12 m. Vos pastebėję kažką įtartino, praneškite 112“, – rašo jis.

Vilniaus policija trečiadienį vakare gavo pranešimą apie galimai pagrobtą vaiką, BNS patvirtino Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pagalbos prašymu pasidalijo ir Seimo narys Robertas Šarknickas.

Tiesioginė transliacija:

Anot jos, mieste tikrinami automobiliai, gyventojai prašomi pranešti apie įtartinus asmenis.

Policija paskelbė, kad apie 19 val. 14 min. gautas pranešimas, jog Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar geltonos) užsienietiškais numeriais galimai buvo įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija prašo pastebėjus minėtą automobilį ar įtartinus asmenis nedelsiant apie tai pranešti telefonu 112. Taip pat tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo skubiau paskambinti 112.

Naujienų portalas delfi.lt anksčiau paskelbė, kad vyriškis policijai pranešė, jog prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė apie pagrobtą draugę.

Pagal pranešimą, nepažįstamasis mergaitę įgrūdo į šviesios ar auksinės spalvos automobilį ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais.

„Mieste tikrinami visi panašūs automobiliai, gyventojų prašoma pamačius įtartinus asmenis su automobiliu užsienietiškais numeriais pranešti policijai“, – BNS sakė J. Samorokovskaja.