Naujausias incidentas užfiksuotas šeštadienį, lapkričio 15 d. NATO naikintuvai turėjo darbo dėl Rusijos orlaivių prie Estijos.

„Lapkričio 15 d. atpažinti du Rusijos Federacijos naikintuvai S-27, be iš anksto pateikto plano ir be atsakiklių skridę virš neutralių vandenų Baltijos jūroje palei Estiją. Taip pat atpažintas Rusijos Federacijos karinis transportinis orlaivis IL-76, skridęs virš neutralių vandenų Kaliningrado kryptimi pagal iš anksto pateiktą planą ir palaikydamas ryšį su skrydžių operatoriumi. Rusijos Federacijos karinius orlaivius atpažino ir palydėjo Amari aviacijos bazėje (Estijoje) budintys Vokietijos naikintuvai“, - rašoma KAM pranešime spaudai.

Net du incidentai užfiksuoti praėjusį trečiadienį. Vienas iš jų – jau nebe orlaivių, o Rusijos karinio jūrų laivyno akibrokštas.

„Gavus pranešimą apie Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje, 37 jūrmyles į pietryčius nuo Lietuvos krantų, pastebėtus du Rusijos Federacijos Baltijos karinio laivyno laivus – mažąjį raketinį laivą „Passant“ ir naujos klasės korvetę „Steregušij“, į išskirtinę ekonominę zoną stebėti laivų buvo išsiųstas Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas P12 „Dzūkas“. Trukdžių laivybai neužfiksuota“, - praneša KAM.

Apie trečiajį incidentą, taip pat užfiksuotą trečiadienį, skelbta anksčiau. Rusijos karinis transportinis orlaivis „Iljušin“, skridęs virš neutralių vandenų prie Baltijos valstybių sienų be iš anksto suderinto skrydžio plano ir su išjungtu atsakikliu, buvo palydėtas Olandijos naikintuvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)