„Smulkusis verslas pamirštas, o Vyriausybė ir toliau sėkmingai pataikauja stambiajam verslui. (...) Gerbiamieji, nebėra laiko galvoti, smulkusis verslas balansuoja ant išlikimo ribos! Svarbi kiekviena diena. Ko laukiame? Kol visi smulkieji verslininkai bankrutuos?!“ – piktinasi parlamentaras.

Jis pastebi, kad ir kitose šalyse jau vyksta karantino atlaisvinimai. „Estijoje griežti veiklos draudimai galiojo tik nuo gruodžio 28-osios iki sausio 17 dienos. O po to vėl buvo atidaryti restoranai, sporto klubai, I–IV ir IX–XII klasių mokiniams vėl buvo leista grįžti į mokyklas.

Nuo sausio 25 dienos į mokyklas Estijoje buvo leista grįžti visiems mokiniams, o nuo vasario 1-osios pasilinksminimo įstaigos galės dirbti iki 9 valandos vakaro. Restoranuose prie vieno stalo leidžiama sėdėti ne daugiau kaip šešiems asmenims, o atstumas tarp stalų turi būti ne mažesnis kaip du metrai.

Austrijos vyriausybė taip pat nusprendė sušvelninti karantiną. Laikantis griežtų reikalavimų, leista atsidaryti parduotuvėms, mokykloms ir kirpykloms. Nuo COVID-19 itin nukentėjusi Italija jau vakar daugelyje savo regionų sušvelnino dėl pandemijos įvestus apribojimus, suteikdama daugiau laisvės keliauti ir leisdama dienos metu atidaryti barus, restoranus ir muziejus“, – apie kitų šalių praktiką kalba V. Ąžuolas.

Parlamentaras kviečia valdžią leisti žmonės dirbti. „Galbūt jau užtenka tuščių kalbų, beprasmio delsimo, pataikaujant saujelei suinteresuotų asmenų? Imdamiesi visų saugumo priemonių, leiskime žmonėms dirbti!“ – ragina „valstietis“ V. Ąžuolas.

ELTA jau skelbė, kad premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog karantino pakeitimų galima būtų tikėtis kitą savaitę.

Ministrė pirmininkė teigia nė kiek neabejojanti, kad „pirmadienį pavyks sutarti dėl principinės karantino laisvinimo schemos, o atviri klausimai – dėl konkrečių nemaisto prekybos ir paslaugų atvėrimo etapiškumo ir sąlygų – bus išspręsti. Labai svarbu kuo greičiau sugrąžinti vaikus į mokyklas, suprantamas noras imtis įprasto verslo, tačiau dar svarbiau nepatekti į yo-yo spąstus“.

Nors trečiadienį buvo laukta sprendimo dėl galimo veiklos atnaujinimo, premjerė sakė niekur nedalijusi pažadų.
Karantinas Lietuvoje pratęstas iki vasario 28 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)