Klaipėdiečiai ir rajono gyventojai piktinasi, kad jiems vykstant nebuvo policijos postų. Automobilius paliko aikštelėje. Pasivaikščiojus pajūriu netrukus žmonių laukė nemalonios staigmenos – po kelių dienų gavo pranešimus, kad yra pažeidę karantiną.

Socialiniuose tinkluose žinia apie baudas „iš pasalų“ pasidalijęs vyras sulaukė ir pasakojimų, kad tokių „nusikaltėlių“ ne vienas ir ne du.

Policijos pareigūnai tikrina, kaip gyventojai laikosi karantino. Tačiau, anot su „Delfi“ bendravusio vyro, vertina situaciją adekvačiai – paskambinęs policijos rajono policijai telefonu, vyras buvo informuotas apie karantino ribojimus. Jam buvo paaiškinta, kad jei posto nebus – žmogus gali pravažiuoti.

„Sausio 9 dieną 14.50 val. buvo užfiksuotas nusižengimas stovėjimo aikštelėje ties Olando kepure. Sausio 13 d. elektroniniu paštu žmona gavo laišką apie nusižengimą“, – informavo vyras ir atkreipė dėmesį, kad „nusikaltėliais“ su sutuoktine tapo net ne policijai, o Klaipėdos rajono administracijos padaliniui.

Iš Klaipėdos rajono administracijos laiško sulaukė ir Gargžduose gyvenanti moteris. Tokios baudos sukėlė pasipiktinimo bangą, kad jei jau policija žmogiškai vertina situaciją, biudžetą baudomis ima pildytis Klaipėdos rajono savivaldybė.

„Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai užfiksavę automobilį, kurio registracija yra ne Klaipėdos rajono savivaldybėje, atlieką tyrimą, o transporto priemonės savininkui pateikiamas šaukimas. Asmuo turi teisę pateikti paaiškinimą ir gyvenamąją vietą įrodančius dokumentus. Jei asmuo juos pateikia, administracinė procedūra yra nutraukiama. Jei nepateikia ir neatvyksta į bylos nagrinėjimą, surašomas administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu ir skiriama 250 eurų bauda už pirmą kartą padarytą nusižengimą, numatytą LR ANK 45 str. 4 d. Dokumentas išsiunčiamas el. paštu arba registruotu laišku. Keletas protokolų buvo surašyti nusižengimo vietoje, nes asmenys iš karto sutiko su nusižengimu, bei gavo jų pačių pasirašytą dokumentą apie padarytą nusižengimą į rankas. Tokias procedūras numato Administracinių nusižengimų kodeksas“, – Klaipėdos rajono savivaldybė atsiuntė paaiškinimą, kodėl išrašė baudas nė nesusitikę su automobilių savininkais.

Policijos pareigūnai primena, kad eidami pasivaikščioti kad ir į miškus, ar pajūrį, žmonės turi įvertinti situaciją, nes kontrolė vyksta gana griežta. Be to, policijos pareigūnai, kaip ir savivaldybės atstovai, gali atsiųsti baudas nė nebendravę su karantino reikalavimų pažeidėjais poste.

„Esant gražiam žiemiškam orui, daug žmonių eina pasivaikščioti į miškus ar pajūrį - mėgautis grynu oru ar žiemos malonumais tikrai nedraudžiama, tačiau būtina nesibūriuoti, dėvėti kaukes ir, kol galioja toks Vyriausybės nurodymas, neišvykti už savo savivaldybės ribų. Primename, jog Karklė ir Olando kepurė jau yra Klaipėdos rajono ribose, tad uostamiesčio gyventojų pasivaikščiojimams kol kas prašome rinktis Melnragės paplūdimius, – informavo Andromeda Grauslienė, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja. – Tikrinti gyventojų judėjimo tarp savivaldybių pagrįstumą policija gali bet kurioje viešoje vietoje, ne tik stacionariuose ar mobiliuose postuose. Pažeidimas gali būti fiksuojamas ir vaizdo stebėjimo priemonėmis, nekontaktuojant su, pavyzdžiui, automobilį vairuojančiu asmeniu, jei tuo metu jo automobilyje nėra. Užfiksavus pažeidimą, automobilio savininkui išsiunčiamas pranešimas, nurodant kada, kur ir kokio pobūdžio pažeidimas yra užfiksuotas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (470)