Jie valstybės sieną draudžiamose vietose bandė peržengti Ignalinos, Šalčininkų ir Varėnos rajonuose, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak VSAT, pasieniečiai vizualiai fiksavo kelias nedideles migrantų grupes Baltarusijos teritorijoje, tačiau nė viena iš jų nebandė pažeisti valstybės sienos. Tokiems asmenims įspėti naudojami iš tarnybinių automobilių transliuojami garso įrašai arabų, kurdų, anglų, prancūzų ir rusų kalbomis.

Pasienyje toliau patruliuoja sustiprintos VSAT pareigūnų ir jiems talkinančių karių pajėgos, kurios tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų nenaudojo. Incidentų prie valstybės sienos su Baltarusija nebuvo.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko 4,1 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)