Griaudės sprogimai ar ne? Toks klausimas kasdien kamuoja Kudirkos Naumiesčio žmones.

Maždaug du tūkstančiai miestelio gyventojų skundžiasi, kad pastaruoju metu Karaliaučiaus srities Kutuzovo kariniame poligone sprogdinimai suintensyvėjo. Šį poligoną ir Kudirkos Naumiestį skiria vos keli kilometrai.

Maždaug mėnesį itin galingi sprogimai griaudėja dėl to, kad rusų kariškiai sprogmenis naikina ne po vieną, o sukrauna jų krūvas. Kartais miestiečiai ne tik išgirsta driokstelėjimus, bet ir išvysta ugnį.

„Sprogimai gąsdina žmones, jie nuolat patiria stresą. Dreba namų sienos, virpa langai, skamba indai sekcijose”, – piktinosi Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Puida.

Kol kas gyventojai į seniūniją nesikreipė dėl sutrūkinėjusių pastatų sienų, bet jei sprogdinimai tokiu intensyvumu vyks toliau, tokių skundų, be abejo, bus.

Surinkę parašus, Kudirkos Naumiesčio gyventojai kreipėsi pagalbos į Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorių Juozą Puodžiukaitį.

„Suprantame, kad kitai valstybei negalime įsakyti, kaip ji turi elgtis. Bet mes prašome sprogmenis bent mažesnėmis „porcijomis” naikinti”, – aiškino V.Puida.

Šakių valdžia kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją ir Rusijos ambasadą, tačiau atsakymo nesulaukė.