„Išgalvotas istorijas apie Lietuvos pasieniečių smurtą ir nežmonišką elgesį su migrantais nuolat pasakojantys Baltarusijos propagandininkai apdairiai nutyli, jog brutalią fizinę jėgą prie valstybės sienos naudoja būtent Baltarusijos jėgos struktūros.
Štai taip Švenčionių rajone riaušių malšinimo ekipuotę dėvintys Baltarusijos pareigūnai metaliniais skydais išstūmė 13 migrantų grupę“, – rašoma oficialioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) feisbuko paskyroje.

Pasak pasieniečių, kelias paras tarp dviejų valstybių išbuvę migrantai atsisakė eiti į Lietuvą, pageidavo grįžti į Baltarusiją ir išvykti namo. VSAT pareigūnai jiems reguliariai pristatydavo maisto bei vandens.

„Šiuo metu visi 13 migrantų, vykdant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovės sprendimą, yra Baltarusijoje ir prie valstybės sienos daugiau nesiartino“, – rašo VSAT.

VSAT teigia, kad situacija deeskaluota šios savaitės pradžioje. Ji prasidėjo praėjusios savaitės pabaigoje. Konkrečių detalių ir laikų bei tikslių geografinių lokacijų atskleisti pasieniečiai negali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)