Antradienį neįleista 16 į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose patekti norėjusių užsieniečių, pirmadienį – 8, sekmadienį – 44, šeštadienį – 54, penktadienį – 63, ketvirtadienį – 68.

Lazdijų rajone, pasienio ruože, antradienį ryte aptikti 6 dokumentų neturėję asmenys, prisistatę šeima, Tadžikistano piliečiais. Dvi nepilnametėmis, 12–os ir 17–os, prisistačiusios migrantės bei suaugusi moteris reiškė nusiskundimus savijauta. Jas greitosios pagalbos automobiliu, lydimu pasieniečių, medikai nugabeno į Alytaus ligoninę. Tuo metu nusiskundimų sveikata neturėję suaugęs vyras su dviem nepilnamečiais buvo laikinai apgyvendinti netoliese esančiame VSAT objekte.

Tą pačią dieną, VSAT duomenimis, medikai konstatavo, kad nepilnamečių užsieniečių sveikatai pavojaus nėra, gydymas nebūtinas. Nuspręsta stebėjimui pernakt ligoninėje palikti suaugusiąją, su ja liko ir kitos dvi migrantės.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 1281 neteisėto migranto. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją šiemet yra 3420 (be trečiadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją