Penktadienį nebuvo nė vieno atvejo, kad pasieniečiams tektų apgręžti neteisėtus migrantus. Ketvirtadienį VSAT pareigūnai neįleido 29 tokių užsieniečių, trečiadienį - 65, antradienį panašių bandymų irgi nebuvo. Pirmadienį buvo neįleisti 23 iš Baltarusijos ėję migrantai, sekmadienį - 24.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių šeštadienį nebuvo.

Šeštadienį priešpiet ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleista 20 šūvių. Popiet ties Šalčininkų rajonu kaimyninėje šalyje buvo iššauta 2 kartus.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7955 (vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)