Ketvirtadienį pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 106 migrantams, trečiadienį – 71, antradienį – 65, pirmadienį – 90, sekmadienį – 126, šeštadienį – 114.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį įleisti 2 užsieniečiai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7200 (vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Vykdydami neteisėtos migracijos stebėseną ir kontrolę penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai dviejose sostinės vietose sulaikė 7 asmenis. Jie turėjo Ispanijos asmens tapatybės korteles ir prisistatė šios šalies piliečiais. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad tapatybės kortelės - visiškos klastotės. Paaiškėjo, kad visi 7 asmenys turi ir Irako piliečių pasus. Dėl dokumento suklastojimo ar suklastoto dokumento panaudojimo arba realizavimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Užsieniečiai uždaryti į areštines ir į VSAT padalinių sulaikymo patalpas.

Vykdant tolesnius tyrimo veiksmus ir pasitelkus Utenos apskrities policijos pareigūnus Ignalinos rajone penktadienį buvo sulaikyti 2 Lietuvos piliečiai. Jie automobiliu „VW Caddy“ gabeno 14 asmenų, pirminiais duomenimis, prisistačiusių Irako piliečiais.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą. Ir Lietuvos piliečiai, ir užsieniečiai uždaryti į areštines bei į VSAT padalinių sulaikymo patalpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)