„Etika ir moralė nėra B. Gudeliui suprantamos sąvokos, tai po vakar daugiau nei aišku, tačiau įsitikinkite patys pažiūrėję įrašą. Žiūrėdami įrašą pamatysite ne tik verslininko suvokimą, kad įmonės pinigai yra jo asmeniniai pinigai, tačiau ir atvirą pašnekovo žeminimą bei seksizmą. Mansplainingas, aiškinimas, kad profsąjungų panelė nieko nesupranta, siūlymas įkurti grožio saloną ar mano išvaizdos vertinimas – tiesiog neįtikėtinas elgesys šiuolaikinėje visuomenėje.

Priminsiu, kad B. Gudelio įmonėje dirba daug moterų, kurias jis laidos metu vadino „mano mergaitės“. Jei jis taip leidžia kalbėti viešai, tai klausimas, kaip elgiasi, kai kameros išjungtos. Aš pati nepirkau ir nepirksiu produktų iš „Kristianos“ ir Jums siūlau daryti tą patį, parodant, kad toks elgesys kiekvienai moteriai yra nepriimtinas“, – rašė I. Ruginienė.

Delfi laidoje „Faktai ir nuomonės“ verslininkas B. Gudelis kritiškai įvertino I. Ruginienės pastabą.

„Galiu labai paprastai sureaguoti. Mergina „nepagauna“, kas yra verslas ir kas yra mokesčiai. Kai perki brangią mašiną už tris ar du šimtus tūkstančių, tu valstybei sumoki vien PVM šešiasdešimt tūkstančių. Kai atvažiuoja svečių ir mato Lietuvą, mes bandome ją reprezentuoti labai gerai. Aš ir mano įmonės atstovauja „Chanel“ visose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Aš galiu paimti ir nusipirkti tą mašiną Estijoje, sumokėti Estijoje PVM, Estijoje mes turime filialą, ir niekas nepavydės Lietuvoje, kaip daro tūkstančiai.

Toliau – Amerikoje aš turiu tris tokias mašinas ir niekas nepavydi, niekas to nežino. Tai dabar kalbu su profsąjungų mergaite, kuri yra labai graži moteris, dar kartą kartoju – maloni, kultūringa, ir aš noriu paklausti, kiek ji uždirba ir kas nustato jos atlyginimą. Štai ji pasakė, kad mano mergaitės uždirba aštuonis šimtus, taip, tai yra pradinis atlyginimas, bet jos dar gauna komisinių ir gali uždirbti du tūkstančius. O kiek ponia, profsąjungų mergina, uždirba?“ – minėtoje laidoje kalbėjo verslininkas B. Gudelis.

Į šio verslininko pareiškimus laidoje sureagavo ir Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė.

„Ėjo 2021-ieji, o įtakingas verslininkas mansplainino laidos dalyvę ir jos pasisakymus žemino dėl to, kad ji moteris („mergina“, „mergaitė“, pašnekovo žodyną renkantis). „Va, graži mergina, tai ko neatsidaro savo grožio salono? Ko ten eina į visokias profsąjungas?“ – feisbuke rašė Seimo narė.

Pasisakymus vadina normaliais

Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį kreipėsi į patį B. Gudelį. Verslininkas teigė, kad jo pastebėjimai diskusijos metu buvo normalūs: „Mano nuomone, tai labai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1144)