Jau pirmaisiais metų mėnesiais visi ženklai rodė, kad 2020-ieji bus vieni karščiausių metų nuo stebėjimų pradžios, antradienį Ženevoje sakė PMO atstovė Clare Nullis. Miestai ir bendruomenės, anot jos, jau dabar turi ruoštis, kaip apsaugoti žmones – nors dėl koronaviruso pandemijos tai padaryti gali būti sunkiau.

Ankstesniais metais perkaitusiuose butuose gyvenantiems žmonėms, pavyzdžiui, būdavo rekomenduojama lankytis vėsiuose prekybos centruose. Kaimynai buvo raginami reguliariai aplankyti vienišus ir todėl galimai pažeidžiamus žmones. Tuo tarpu dabar, pandemijos metu, galioja rekomendacija – kiek įmanoma likti namuose. Be to, ligoninės visą dėmesį sutelkusios į Covid-19 pacientų gydymą, todėl gali pritrūkti pagalbos karščio smūgio ištiktiems žmonėms.

PMO kartu su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir kitais partneriais internete pateikia pasiūlymų ir gerų kitų šalių pavyzdžių, kaip saugotis nuo karščio. Pavyzdžiui, rekomenduojama per karščius dėvėti plačiabrylę skrybėlę, pakankamai gerti, šaltu vandeniu vėsinti rankų sąnarius, ant kaktos ar sprando dėti vėsius kompresus, kojas ir nugarą įtrinti amoniaku ir dažniau išjungti šilumos šaltinius – elektros prietaisus ir dirbtinį apšvietimą.