A. Butkevičius nuo šiol turės teisę pakeisti ne daugiau nei 100 reitingavimo vietų, skaičiuojant bendrą sumą, ir galės pasiūlyti iki 10 naujų kandidatų.

Neoficialiais duomenimis, tarp tokių įtraukiamų naujų kandidatų veikiausiai atsiras vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, Lietuvos atstovė ES Audito rūmuose Rasa Budbergytė, Vidaus reikalų ministerijoje patarėju kūno kultūros ir sporto klausimais dirbantis disko metikas Virgilijus Alekna ir galbūt fizikas Jūras Banys.

Dėk papildomų partijos pirmininko įgaliojimų formuojant sąrašą išplėtimo apsisprendė partijos taryba.

2016 m. Seimo rinkimuose A. Butkevičius galės pakeisti ne daugiau nei 100 reitingavimo vietų, skaičiuojant bendrą sumą.

Principas toks: pirmininkas gali stumdyti kandidatų eiliškumą taip, kad kandidatų skaičių padauginus iš vietų skaičiaus būtų gaunamas 100. Pavyzdžiui, A. Butkevičius galėtų arba 100 kandidatų pastumti per vieną vietą, arba 5 kandidatus – per 20 vietų ir panašiai.

Pirmininkui taip pat suteikiama išimtinė teisė įtraukti į 2016 m. kandidatų sąrašą iki 10 savo siūlomų kandidatų. Šie kandidatai gali būti ir nepartiniai.

Tačiau keisdamas kandidatų eiliškumą pirmininkas privalo atsižvelgti į partijos Statuto reikalavimus, kad sąraše vienos lyties atstovų nebūtų daugiau nei 60 proc.

Kandidatai turi būti išdėstomi taip, kad kiekviename penketuke nebūtų daugiau nei 3 vienos lyties atstovai, o kiekviename dešimtuke turi būti bent po vieną jaunimo iki 35 metų atstovą.

Tradiciškai socialdemokratai į savo sąrašą dar įtraukia ir atstovą nuo profesinių sąjungų.