Seimo nariai pažymi, kad "nors laikas dukart per metus keičiamas atsižvelgiant į Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl vasaros laiko susitarimų, bet realių skaičiavimų ar tyrimų, įrodančių, jog keičiant laiką yra gaunama ekonominė nauda, nėra".

Projektą teikiantys politikai pastebi, kad nuolatinis vasaros laiko keitimas į žiemos laiką, medikų teigimu, daro žalą šalies gyventojų sveikatai, didėja depresinių susirgimų bei savižudybių skaičius.

Rezoliucijos projekto autoriai taip pat supranta, kad keičiant vasaros laiką į žiemos laiką, pailgėja tamsusis paros metas, dėl to, policijos duomenimis, padidėja nusikalstamumas bei nelaimingų atsitikimų kelyje skaičius.

Rezoliucijos projektą teikia Seimo nariai Valentinas Mazuronis, Petras Gražulis, Vytautas Galvonas, Andrius Mazuronis, Loreta Graužinienė, Julius Veselka, Stanislovas Giedraitis.

Mūsų šalyje vasaros laikas Vyriausybės nutarimu nuo 2003-iųjų kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį ir atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį. Toks nutarimas buvo priimtas atsižvelgus į Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą.