Už tokį nutarimą ketvirtadienį balsavo 56 Seimo nariai, balsavusiųjų prieš ir susilaikiusiųjų nebuvo.

Naujasis komisijos pirmininkas išrinktas po to, kai buvęs jos pirmininkas Valdas Vasiliauskas pasitraukė iš frakcijos „Tvarka ir teisingumas“.

Seimo Migracijos komisijoje dirba 9 parlamentarai – Linas Balsys, A. Dumbrava, Arūnas Dudėnas, Vytautas Juozapaitis, Kęstutis Masiulis, Bronius Pauža, Gintaras Tamošiūnas, Dalia Teišerskytė ir Mečislovas Zasčiurinskas.

Seimo Migracijos komisija kartu su Seimo komitetais nagrinėja klausimus dėl migracijos procesų valdymo ir teikia pasiūlymus dėl jų, rengia ir svarsto įstatymų ir kitų teisės aktų projektus bei pasiūlymus, teikia Seimui migracijos poveikio valstybės socialinei ir ūkio raidai vertinimą.

Ši komisija atlieka teisinio reguliavimo stebėseną jos kompetencijai priklausančiais klausimais, analizuoja tarptautinės teisės, užsienio valstybių nacionalinės teisės aktus ir patirtį, susijusią su migracijos srautų mažinimu. Migracijos komisija taip pat atlieka parlamentinę kontrolę, išklauso atsakingų valstybės institucijų ir visuomeninių organizacijų informaciją, kaip vykdomi įstatymai ir kiti Seimo priimti teisės aktai, susiję su jos s kompetencijai priklausančiais klausimais, teikia su tuo susijusius pasiūlymus ir rekomendacijas Seimui ir Vyriausybei