Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis į Seimą dėl V. Gapšio imuniteto kreipėsi, kad Vilniaus apygardos teisme toliau būtų galima nagrinėti vadinamąją politinės korupcijos bylą.

V. Gapšys šioje byloje teisiamas dėl prekybos poveikiu.

Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo parlamentarams tenkinti generalinio prokuroro prašymą leisti V. Gapšį traukti baudžiamojon atsakomybėn.

Kad būtų panaikinta Seimo nario neliečiamybė, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Seimo narys V. Gapšys laikosi pozicijos, kad jis yra persekiojamas už Seimo nario veiklą.

„Aš vykdžiau Seimo nario veiklą ir esu už ją persekiojamas“, – liudydamas Seimo laikinajai komisijai tvirtino V. Gapšys.

Posėdyje dalyvavęs Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius savo ruožtu informavo, kad nė vienoje šios bylos stadijoje nebuvo keliamas klausimas dėl politinio Seimo nario persekiojimo.

Pareigūno teigimu, V. Gapšys kaltinamas prekyba poveikiu, kad susitarė, pažadėjo ir priėmė 12,1 tūkst. eurų ir 15 tūkst. eurų trečiųjų asmenų naudai už tai pažadėdamas kyšio davėjui – buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskui – paveikti kitus valstybės tarnautojus ir institucijas, kad jie priimtų koncernui naudingus sprendimus.

Vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje yra epizodas, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis 2015–2016 metais, įtariama, iš viso davė 27,1 tūkst. eurų vertės kyšius tuometiniam Seimo nariui V. Gapšiui.

Teisėsauga teigia, kad už dalį šios sumos padarytos nuolaidos transliuojant Darbo partijos reklamą per koncernui priklausančias televizijas, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai. Už tai esą V. Gapšys siekė paveikti Darbo partijos narius, valstybės pareigūnus, „Lietuvos geležinkelių“ valdybą, kad jie veiktų koncerno interesais.

Šioje baudžiamojoje byloje iš viso teisiami penki fiziniai ir trys juridiniai asmenys.