Tačiau komitetas nesiėmė spręsti, kurių veislių šunis reikėtų uždrausti laikyti.

Komiteto nuomone, tai turėtų nustatyti Vyriausybė atskirame įstatyme, kuris turėtų būti pateiktas Seimui iki šių metų pabaigos.

Komitetas užregistravo Administracinės teisės pažeidimų ir Baudžiamojo kodekso papildymus, kurie gerokai sugriežtintų atsakomybę už gyvūnų padarytą žalą, sukėlusią grėsmę asmens turtui, sveikatai, ar gyvybei.

Už šiuos pažeidimus gyvūnų pažeidėjai galės būti baudžiami nuo 200 iki 2000 litų bauda arba net laisvės atėmimu iki dvejų metų ar pataisos darbais iki vienerių metų.

Maisto kontrolės ir veterinarijos tarnyba komitetui pateikė 17 šunų veislių, kurios yra uždraustos arba ribojamos Europos Sąjungoje ir Jungtinėse Valstijose, sąrašą.

Komiteto pirmininkas Raimundas Šukys, nurodęs, jog šį sąrašą pradeda pitbuliai ir baigia rotveileriai, atsisakė perskaityti visą sąrašą, pažymėjęs, jog nenori sukelti visuomenėje nereikalingų aistrų.

Du iš trijų spaudos konferencijoje dalyvavusių komiteto narių - J. Sabatauskas ir D. Velička - pripažino patys turį augintinių ir priklausą "šunų partijai".